Luna Lauwers is Vlaams kampioene verspringen

Tijdens de Vlaamse indoorkampioenschappen voor cadetten en scholieren werd 4 maal eremetaal behaald door Houtlandatleten. Opvallend was wel dat er bij onze 7 deelnemende atleten geen enkele jongen van de partij was.

Luna Lauwers haalde de Vlaamse titel binnen in het verspringen bij de cadetten met een sprong van 5m33, goed voor een nieuw clubrecord. Het vorige stond sinds enkele weken op naam van Maité Beernaert die deze keer moest tevreden zijn met 5m13 en een bronzen medaille. In het hinkstapspringen later op de dag haalde Maité met 10m62 nog een tweede medaille binnen, deze keer zilver.  Luna streed ook mee op de 60m horden waar ze in de reeksen 9"31 liep en in de finale in 9"25 naar een 6de plaats spurtte.

Een vierde Houtlandmedaille werd er behaald door Leontine Versyck op de 800m bij de scholieren. Met een sterke laatste ronde snelde ze in extremis naar de derde plaats in 2'19"13. Ook op de 800m maar dan bij de cadetten liep Romi Vincke in 2'44"68 naar een 6de plaats in haar reeks.

Zus Rani Vincke nam er deel aan zowel de 60m als de 200m bij de scholieren. Op de 60m bleef ze met 8"13 net boven haar persoonlijk record en werd zo 3de in de 5de reeks maar op de 200m snelde ze naar een nieuw PR: 26"51 wat haar een mooie 3de plaats in de reeks opleverde.

Emma Staelens moest als een van de eerste aan de slag in het verspringen voor scholieren. Aanvankelijk leek alles vlot te gaan want met 5m32 stond ze bij het ingaan van de laatste beurt op een zilveren stek. De laatste beurt was er echter te veel aan want 2 concurrentes wisten haar nog voorbij te gaan zodat ze met lege handen achterbleef op plaats 4.

Marlies Bulcke was als laatste ingeschreven voor het kogelstoten. Beter doen dan haar PR van tijdens de provinciale kampioenschappen was dus de boodschap. Tijdens de 2de beurt was het raak: met 12m16 verbeterde ze meteen ook het clubrecord, plaatste ze zich bij de beste 8 en kreeg zo 3 extra beurten met een 8ste plaats als resultaat.