Maatregelen Coronavirus

Beste atleten,
Beste ouders,
Beste trainers,
 
De laatste dagen heeft het Coronavirus ons land stevig in zijn greep, en ook onze club is zich bewust van de gevolgen die dit virus veroorzaakt. Wij volgen de adviezen vanuit de overheid, het Agentschap Zorg en Gezondheid en de Vlaamse Atletiekliga dan ook op de voet.
 
Na overleg hebben wij besloten om alle trainingen voorlopig te laten doorgaan, mits uiteraard enkele extra maatregelen:

  • De trainingen die gepland waren om Indoor te doen, worden allemaal verplaatst naar buiten. Er zijn dus voor onbepaalde duur geen trainingen meer in de sporthal of in de Mast, maar deze vinden allemaal plaats buiten op de piste en het sportterrein. 
  • In de kleedkamers werd door de stad extra desinfecterende handzeep geplaatst. Wie dit wenst kan dus na de training even de handen ontsmetten, wij raden dan ook aan om dit te doen.
  • Alle trainers (vooral bij de jeugd dan) zullen hun trainingen aanpassen opdat het lichamelijk contact beperkt zou worden. Dit door in kleinere groepen te werken.Spelvormen als tikkertje of dingen doorgeven via het lichaam worden vervangen door meer individuele oefeningen. 
  • Daarnaast vragen we ook uitdrukkelijk aan alle atleten om gewoon thuis te blijven van de trainingen als je ziek bent of je je niet goed voelt. Ook wie pas ziek is geweest of last had van koorts, blijft beter eens een training extra thuis om volledig te recupereren. Hier rekenen we uiteraard op jullie medewerking en gezond verstand om correct te handelen.

Toch willen we ook nog het volgende meegeven: Atletiek een sport is die voornamelijk buiten wordt beoefend, waardoor de kans op besmetting in de eerste plaats al een stuk kleiner is. Daarnaast bestaat onze sportclub ook voornamelijk uit jonge en fitte mensen, die niet tot de risicogroep horen. Wel wordt er aangeraden om geen beroep te doen op grootouders of mensen met gezondheidsproblemen om de kinderen af te halen.
 
Over onze Spaghettiavond van volgende week zaterdag kunnen we voorlopig nog geen uitsluitsel geven. We wachten de adviezen nog even af en kijken al voor alternatieve oplossingen, maar zullen ten laatste zondagavond definitief de knoop doorhakken. 

Wie nog met extra vragen of zorgen zit, kan altijd volgende site raadplegen: https://www.info-coronavirus.be/nl/

Blijf allen gezond en zorg voor elkaar!
 
Vriendelijke groeten,
Het HAC-bestuur