Maité Beernaert behaalt Belgische titel verspringen

Twee dagen Kessel-Lo leverde Houtland één medaille op maar dan wel de Belgische titel in het verspringen. 

Maité Beernaert haalde zaterdag de verwachte titel binnen in het verspringen bij de scholieren, al verliep dit niet zonder enige moeite. Ze nam weliswaar vanaf de eerste poging de leiding met 5m85 maar liet dan wat begaan: slechte aanloop, ongeldige sprong,... Pas als haar naaste concurrente tijdens de 5de poging haar voorbij stak (5m95) kwam er een verbetering en liet Maité 6m04 optekenen, meteen voldoende voor de winst. Haar 2de favoriete nummer, de 200m, moest ze noodgedwongen laten gaan want het was op hetzelfde moment als het verspringen geprogrammeerd. Daarom werd er geopteerd voor de 100m waar ze op zondag met 12"68 met de 6de tijd kon plaatsen voor de finale. In die finale eindigde Maité eveneens als 6de in 12"40.

Mattice Ameele kwam van onze andere deelnemers nog het dichtst bij het podium met zijn 4de plaats in het discuswerpen bij de cadetten. Hij begon zijn wedstrijd eerder matig met 2 worpen ver onder zijn mogelijkheden maar kon zich in de daarop volgende worpen telkens verbeteren. Met zijn 43m72 in de 5de beurt benaderde Mattice heel dicht zijn persoonlijk record en sprong van plaats 7 naar plaats 4 met zicht op het podium. Jammer genoeg leverde de laatste worp geen beterschap meer op. Eerder was Mattice op een 10de plaats geëindigd in het kogelstoten met een matige 12m13.

In dezelfde wedstrijd werd Stan Van Wassenhove in zijn eerste deelname aan een B.K. 9de met 12m21. Hij kwam daarmee één luttele centimeter te kort voor de 8ste plaats en de daarmee gepaard gaande finaleplaats.

Jolijn Verhaeghe nam bij de cadetten zowel deel aan het verspringen als aan het hinkstapspringen. In beide proeven kon Jolijn zich bij de beste 8 plaatsen waardoor ze telkens 6 pogingen kreeg en in beide disciplines wist ze ook haar persoonlijk record scherper te stellen. In het verspringen kwam ze met haar 5m15 uit de 2de beurt zelfs even op een 2de plaats terecht om uiteindelijk als 5de te eindigen. In het hinkstapspringen sprong Jolijn 3 maal verder dan haar PR en haar 10m28 leverde een 7de plaats op.

Ook Nore Vandekerckhove haalde een 5de en 7de plaats tijdens deze kampioenschappen. In het hinkstapspringen op zondag opende ze met 10m90 net iets onder haar persoonlijke beste maar de 5 daarop volgende sprongen brachten geen verbetering met zich mee waardoor ze als 7de de competitie afsloot. Op zaterdag verraste Nore vriend en vijand door in haar reeks van de 400m horden als 2de in 66"14 te eindigen. Ze liep 3 seconden sneller dan haar besttijd en plaatste zich zo voor de finale op zondag. In die finale raakte ze halfweg de wedstrijd wat uit het juiste passenritme maar bevestigde er met 66"49 haar tijd uit de reeksen en werd er knap 5de.

Ook Luna Lauwers nam deel aan de reeksen van de 400m horden maar kon zich met 68"67 niet plaatsen voor de finale. Eigenlijk niet echt verwonderlijk want Luna was dit seizoen een tijdlang uit met een kwetsuur waardoor de nodige weerstand voor een 400m horden te lopen nog ontbrak. Op de 100m horden was er voor Luna wel een finale weggelegd. Met 15"20 werd ze 2de in haar reeks, wat ruim voldoende was voor de finale later in de namiddag. In de finale verbeterde ze haar tijd naar 15"14 en eindigde daarmee op een mooie 6de plaats.

Op zaterdag miste Yorunn Ligneel de kans op een medaille door 3 ongeldige pogingen op 1m55. Tot 1m50 bleef ze foutloos maar de anders nochtans haalbare 1m55 bleek zaterdag te hoog waardoor ze uiteindelijk als 7de eindigde.

Timon Inghelbrecht startte zaterdag op de 300m horden, opende er wat terughoudend maar kende daardoor geen verval in de laastst rechte lijn. Hij klokte als 3de in zijn reeks af na 43"81 en bleef daarmee slechts iets boven zijn persoonlijk record.

Libelia Vincke moest 2 dagen na elkaar aan de slag want ze haalde bij de cadetten zowel het minimum voor de 100m als de 200m. Op zaterdag was er de 200m waar ze in de eerste reeks baan 8 werd toegekend. Niet ideaal maar toch spurtte ze naar een 5de plaats in de reeks in 27"68. Op zondag moest ze reeds vroeg op de baan voor haar reeks van de 100m. Ook hier werd ze 5de in de reeks met 13"42. In zowel de 100m als de 200m bleef ze boven haar PR maar dat was niet verwonderlijk want de wind blies het hele weekend in het nadeel van de spurters.