In Memoriam Walter Vanhoutte

Deze avond bereikte ons het droevige nieuws van het overlijden van onze ex-atleet en oud-voorzitter Walter Vanhoutte. Walter, die zich zijn hele leven heeft ingezet voor de atletieksport, overleed op 81-jarige leeftijd.

Walter was van 1946 tot 1975 nationale top in het afstandslopen. Zo werd hij een van onze allerbeste veldlopers ooit, en nam hij zelfs twee keer deel aan het wereldkampioenschap veldlopen.

Na zijn sportieve carrière bleef hij actief binnen onze club. Zo was hij voorzitter tussen 1974 en 1985 en werd hij daarna ook nog enkele jaren secretaris. Ook als trainer was hij erg actief en trainde hij heel wat succesvolle atleten.

Als leraar lichamelijke opvoeding zette hij zich in voor de atletiekwerking van het Torhoutse Sint-Jozefsinstituut en het VTI. Samen met Noël Coddens, die nog steeds trainer is in onze club, kon hij heel wat jonge sporters warm maken om bij onze club aan te sluiten.

Ook nadat Walter en HAC uit elkaar gingen, bleef hij gepassioneerd bezig met atletiek. Zo organiseerde hij een twintigtal keer de ondertussen befaamde Corrida en bleef hij bezig met allerlei loopprojecten in Torhout.

We wensen zijn familie en vrienden veel sterkte toe. Wie dit wenst, kan de familie hier condoleren.