Moe, maar heel tevreden na fantastische driedaagse!

Zaterdag een limiet voor het EK Verspringen voor scholieren in Hongarije voor Maité Beernaert, zondag een atlete van Vlierzele Sportief die bij ons haar limiet voor het EK Kogelstoten voor scholieren haalde, en vandaag een ongelooflijke opkomst op onze Rubenscup: een fantastische driedaagse dus voor onze club.

Gisteren hadden we al een leuke en sfeervolle Open Meeting, met ook heel wat G-atleten die er hun kans waagden. Er waren heel wat individuele records die sneuvelden, met vooral de hamerslingeraars van trainer Geert Vanmassenhove die zich op eigen terrein duidelijk in hun sas voelden. Zowel Wege Vanbaelenberghe, Delphine Seynaeve als Dylan Volckaert verbeterden zich en zetten een serieuze stap dichterbij de magische grens van 50 meter. Ook Ilke Lagrou flirtte met haar eigen provinciaal record.

Kers op de taart van deze geslaagde meeting was de selectie voor het EK Kogelstoten voor Myrthe Van der Borght van VS met een worp van 15.83 meter. 

Vandaag was er een heel erg grote opkomst voor de Rubenscup. Maar liefst 52 atleetjes namen deel aan deze wedstrijd, dit is ongeveer het dubbel van een normale clubverplaatsing. Meest opmerkelijke prestaties hier waren de winst van Tore Dekoninck in het hoogspringen (1m30) en het kogelstoten (7m92), de winst voor Tibe Delaere in het kogelstoten (10m17) en speerwerpen (29m73), de 19m45 van Manon Beernaert in het discuswerpen, de winst voor Maluenn Cauwels (6m75) in het kogelstoten, de winst en verbetering van zijn clubrecord op de 1000 meter voor Elouan Cauwels (3'21"04) en de kanontijden op de 60 meter voor Elena Walraet (3e met 9"38) en Wout Vanderpijpen (2e met 8"89).

52 atleten overlopen is te veel van het goede, maar iedereen heeft stuk voor stuk heel knappe prestaties neergezet! De jeugdtrainers zijn trots op alle atleten! Bedankt aan de ouders voor het bakken van de vele taarten, wafels en gebakjes, een dikke merci aan alle medewerkers maar de grootste proficiat is natuurlijk nog steeds voor de atleten!

Alle uitslagen van zowel gisteren als vandaag kan je vinden op http://drupal7test.houtlandatletiek.be/content/uitslagen-seizoen-2017-2018

Er zijn ook heel wat verloren voorwerpen teruggevonden. Mocht je iets kwijt zijn, stuur dan best een mailtje naar jens.seynaeve@hotmail.com.