Mooie medailleoogst op Vlaamse kampioenschappen

De totaal uitgeregende Vlaamse kampioenschappen voor cadetten en scholieren in Lier leverden voor onze Houtlandatleten niet minder dan  5 medailles op. Jammer genoeg was er geen titel te vieren maar met 2 zilveren en 3 bronzen medailles mogen we als kleine club terecht fier zijn.

Zilver was er voor Leontine Versyck op de 800m bij de cadetten en voor Emma Staelens in het verspringen bij de scholieren. Leontine liep, na een relatief trage eerste ronde, naar 2'19"55 en een mooie 2de plaats. Emma was bij het ingaan van de laatste poging al zeker van zilver en verbeterde dan maar haar persoonlijk record naar 5m35.

In het polsstokspringen haalde Emma eerder op de dag al een bronzen medaille door vlot over 3m20 te springen. Ook Tyra Steur haalde het verhoopte eremetaal binnen. Met een zeer regelmatige wedstrijd eindigde ze in het discuswerpen met een mooie 36m77. In het kogelstoten even later kon ze niet echt overtuigen met 11m19 waarmee ze 7de werd. Maité Beernaert was onze laatste medaillewinnares van de dag. Met een verbetering van haar persoonlijk hinkstaprecord van bijna een halve meter was haar 10m53 goed voor het derde Houtlandbrons van de dag.

Al in de voormiddag was Maité aan het werk in de discusring maar daar kwam ze niet op dreef en bleef met een ondermaatse 23m48 steken op een 10de plaats. In dezelfde wedstrijd wist Inez Dewulf wel te overtuigen. Met 28m54 wierp ze niet alleen haar tweede prestatie van het jaar maar haalde ze ook een mooie 6de plaats in de einduitslag.

Simen Callewaert startte vroeg in de morgen aan het verspringen maar deed dit niet echt met overtuiging. Twee ongeldige pogingen zorgden voor de nodige stress bij atleet en supporters. Gelukkig kon hij de scheve situtatie nog recht trekken en eindigde als 5de met 5m66. Op de 400m startte hij later op de dag zeer scherp en moest dit op het einde wat bekopen. Zijn 55"75 was goed voor de 5de plaats in de sterkste reeks.

Luna Lauwers verkoos het verspringen te combineren met de 300m horden, maar het werd jammer genoeg niet de dag van Luna. Op de 300m horden bleef ze haperen aan de tweede horde waardoor een val onafwendbaar was. Toch had ze de moed om haar wedstrijd uit te lopen en haalde nog sterk in op enkele concurrentes. Ze werd 5de in haar reeks in 50"44. In het verspringen verging het haar indien mogelijk nog slechter want met 3 ongeldige pogingen moest ze diep ontgoocheld de wedstrijd verlaten. 

Scholiere Lies Brugghe nam ook 2 proeven voor haar rekening. Zij startte zowel op de 100m als in het hinsktapspringen. Op de 100m vestigde ze een nieuw persoonlijk record door in 13"38 als 5de van haar reeks over de finish te snellen. In het hinkstapspringen werd Lies 7de met een sprong van 9m50.

Bij de scholieren lonkten zowel Bavo Parmentier als Dylan Volckaert naar een top-8 plaats in het discuwerpen. Bavo deed dit met overtuiging door met 38m63 knap 5de te worden. Dylan, die wat ziek geweesst was de laatste dagen, had er meer problemen mee maar kon als 8ste toch mee in de finale. Hij wierp er met 33m33 een ietwat tegenvallende prestatie. In het kogelstoten ging Bavo voor minimaal brons maar het werd echter de 4de plaats. Met 14m27 haalde hij niet zijn eigen verhoopte niveau en kwam de concurrentie daarentegen sterk voor de dag.