Nieuwste maatregelen treffen onze club

Geen Memorial Niels Van Doorne
Het Lokaal Bestuur van de Stad Torhout heeft beslist om alle activiteiten en evenementen georganiseerd door het lokaal bestuur of die plaatsvinden in infrastructuur van de stad in april of mei, te annuleren.

Dit houdt dus in dat onze grote wedstrijd op 16 mei niet kan doorgaan. Of we nog een wedstrijd kunnen organiseren op een latere datum (augustus?) of dit jaar zullen moeten overslaan, weten we nog niet. Hoe dan ook proberen we op een andere manier nog een passend herinneringsmoment te organiseren voor Niels.

Uiteraard hopen we dat onze Rubenscupwedstrijd voor de jeugd op Pinkstermaandag 1 juni wél kan plaatsvinden.

Geen trainingen tot en met eind mei
Diezelfde beslissing zorgt er ook voor dat we voorlopig nog tot eind mei geen trainingen kunnen geven op de sportaccommodatie. We blijven alvast op zoek naar creatieve en goede oefeningen die jullie thuis zelfstandig kunnen doen! 

Geen Winterhulde en Actuaquiz
In een vorig bericht lieten we weten dat we nog zochten naar oplossingen om toch een soort 'Winterhulde' te kunnen doen, maar de verlenging van de maatregelen dwingt ons ertoe om ook dit te schrappen. Alle mensen die al ingeschreven waren en betaald hadden voor onze Spaghettiavond, zullen hun betaalde bedrag teruggestort krijgen.

Ook de Actuaquiz, die gepland was op vrijdag 29 mei, zal niet kunnen plaatsvinden. De quizzers onder ons zullen dus hun zinnen moeten zetten op de Quiz van het Houtland op vrijdag 18 september.

Wat met andere wedstrijden?
Voor de andere wedstrijden heerst er nog vrij veel onzekerheid. Wat al zeker is, is dat er vanuit de Vlaamse Atletiekliga geen wedstrijden mogen doorgaan vóór 10 mei. Dit houdt in dat er al zeker geen Provinciale Kampioenschappen AC en geen Interclubs zullen zijn en ook dat het PK Hamerslingeren en de Rubenscup in Izegem afgelast zijn. 

Voor de wedstrijden na 10 mei is het nog afwachten. Sommige gemeentes kijken al verder en zo is bijvoorbeeld ook al het PK Meerkamp voor Jeugd in Beernem afgelast. Het is dan ook zeer moeilijk om op dit moment onze atleten een interessante wedstrijdkalender aan te bieden. Op het einde van het seizoen zullen we zeker rekening houden met de beperkingen van de kalender en indien nodig onze limieten voor kortingen aanpassen.

Hoe kan ik de club steunen?
Jullie begrijpen vast wel dat de schrapping van al deze activiteiten onze club financieel niet echt helpt. Zeker met onze Spaghettiavond haalden we toch een flink bedrag op om de vele premies, medailles en naturaprijzen te financieren. Wil je onze club helpen, kijk dan zeker eens of je geen interessante koopjes kan doen op de webshops die je op Trooper kan vinden! Onze link is nog steeds dezelfde: https://trooper.be/houtlandatletiek

Per aankoop krijgt onze club gemiddeld 5 % van je betaalde bedrag, dit zonder extra kosten voor jezelf!


#HACbluuftgoan
Uiteraard hebben wij alle begrip voor de genomen maatregelen en leggen wij ons hier zeker bij neer: De gezondheid van iedereen komt op de eerste plaats! Om toch de positiviteit te behouden, lanceerde onze club de hashtag #HACbluuftgoan. Heel wat atleten deelden al gretig hun verhalen op Instagram met deze hashtag, en vooral onze jeugdatleetjes deden al een enorme inspanning door filmpjes in te sturen van hun originele trainingsmethodes. Een heel geslaagde compilatie hiervan vind je op https://www.youtube.com/watch?v=aTOnl293kn8&t=7s

Voor de rest kunnen we enkel maar duimen voor de gezondheid van iedereen en wensen we jullie het allerbeste toe!