Onze damesploegen scoren op de Belgische estafettekampioenschappen

Geen Houtlandjongens of -mannen te bespeuren tijdens de Belgische kampioenschappen aflossing in het Waalse Braine l'Alleud, er waren immers geen ingeschreven ploegen. Maar onze dames lieten dit niet aan hun hart komen. Er schreven zich 3 ploegen in om deel te nemen aan 4 verschillende aflossingen.

Reeds om 10u in de morgen moest onze damesploeg met Charlotte Tahon als startloopster gevolgd door Maité Beernaert, Lore Louagie en Libelia Vincke hun reeks van de 4x100m AC afwerken. De eerste van hopelijk 4 te lopen wedstrijden werd in 47"76 afgerond. Hun tweede plaats in de reeks zorgde niet voor een rechtstreekse plaatsing voor de finale maar met hun tijd werden ze 4 overall en was een eerste finale een feit.  Even later stond onze cadettenploeg voor dezelfde uitdaging: een finaleplaats afdwingen. Daphne Desseyn, Elena Walraet, Margaux Forment en Auke Vanspeybrouck deden het voortreffelijk want met de reeksoverwinning in 50"51 waren ze zelfs rechtstreeks geplaatst voor de finale. En ook de scholieren Norah De Bruycker, Emme Declerck, Sien Vanspeybrouck en Laura Ooghe konden nog even later op hun beurt ook een finaleplaats afdwingen op de 4x100m. Ze werden immers 3de in hun reeks met 49"44 en 4de overall.

Even na de middag waren onze dames terug warm gelopen voor hun reeks van de 4x200m AC. Charlotte, Maité, Lore en Libelia wonnen er autoritair hun reeks in een eerder matige 1'42"81. Ze hadden immers niet tot op de bodem moeten gaan om de reeksoverwinning binnen te halen en hielden dus zoveel mogelijk energie over voor de resterende wedstrijden. 

Omstreeks 15u was het tijd voor de finales van de 4x100m. Onze cadetten kwamen het eerst aan de beurt en Daphne, Elena, Margaux en Auke lieten er zich niet onbetuigd en liepen in 50"36 naar een knappe derde plaats en een daarbij horende bronzen medaille. De reeks daarna stond al de finale bij de scholieren geprogrammeerd. En ook Norah, Emme, Sien en Laura stormden naar de derde plaats en wonnen dus in 49"28 eveneens brons. Voor onze damesploeg was een podium halen zo goed als onmogelijk, al moet iedere wedstrijd wel nog gelopen worden. Maar in 47"45 waren ze niet opgewassen tegen 3 concurrerende ploegen maar haalden toch de 4de plaats binnen. 

Na deze derde wedstrijd voor onze damesploeg was er een tijdspanne van 2u voorzien om te recupereren en klaar te staan voor de finale van de 4x200m. En of ze klaar waren. Het leek alsof er bij Charlotte (die al de ganse dag met een pijntje in de hamstring rondliep), Maité, Lore en Libelia van vermoeidheid geen sprake was. Ze legden resoluut beslag op de 2de plaats en even leek het er zelfs op dat Libelia als slotloopster de voorop liggende concurrente nog zou bijbenen. UIteindelijk gebeurde dit niet en eindigde onze damesploeg in een zeer knappe 1'39"48 als tweede. Voor Charlotte werd dit een tweede zilveren B.K. aflossingsmedaille in haar carrière maar dan wel 13 jaar na de eerste!