Orphée Depuydt haalt brons op Vlaams kampioenschap indoor

Slechts 5 Houtlandatleten schreven zich in voor de Vlaamse kampioenschappen "alle categorieën" terwijl er zeker dubbel zo veel hun plaatsje konden vinden. Allerhande redenen zorgden echter voor hun afwezigheid.

Zij die er wel aanwezig waren leverden er een puike prestatie met op kop Orphée Depuydt die op de 60m het brons veroverde. Met haar 7"60 waarmee Orphée tweede werd in haar reeks verzekerde ze zich van de finale met een derde tijd van alle deelnemers. In de finale liep ze een hele  tijd op een tweede plaats maar moest in extremis toch nog het zilver laten schieten. Met haar 7"53 in de finale benaderde Orphée haar PR tot op enkele honderdsten en dat tijdens de openingswedstrijd van haar indoorseizoen. 

Ook Rani Vincke stond aan de start van de 60 maar dan in de tweede reeks. Met 7"79 leverde ook Rani een prima tijd af en werd ze derde in haar reeks. Jammer genoeg miste ze teleurgesteld een finaleplaats met 2 hondersten van een seconde.

Amber Dawyndt, vorige week nog geveld door een griep, kwam van start in de snelste van 2 fiinalereeksen 800m. De eerste 3 ronden verliepen goed en kon ze het spoor van de concurrentes goed volgen. Maar de verminderde weerstand liet zich opmerken tijdens de laatste ronde waar ze de grip met de andere loopsters wat verloor. Toch eindigde Amber nog in 2'23"55, een aanvaardbare tijd die haar de 8e plaats overall opleverde. 

Ook op de 800m maar dan bij de mannen startte Mathias Sanctorum in baan 2 van de snelste reeks. Hij zat meteen in het goede ritme en kon zich midden de groep handhaven. Wanneer het tempo bij het ingaan van de laatste ronde versnelde liet Mathias een klein gaatje vallen en hoopte dit met zijn eindspurt terug te dichten. Het lukte niet volledig en met 1'54"19 werd hij 5de en kon hij zijn doel om onder de 1'54 te blijven net niet halen.

Katrijn Boone was onze laatste atlete in actie op de 400m.  Katrijn startte in de derde reeks van 4 finalereeksen en trok meteen de wedstrijd naar haar toe door de koppositie in te nemen en die niet meer af te geven. Ze was dan ook tevreden met haar 58"37 en de 5de tijd overall.