PK Jeugd: Mooie opkomst zorgt voor 17x eremetaal

Op het West-Vlaams Kampioenschap voor jeugdatleten was onze club met 29 deelnemers een van de meest vertegenwoordigde clubs in Tielt. Met de steun van de vele enthousiaste ouders en mede-atleten toonden onze atleten hun kunnen, wat zorgde voor heel wat mooie prestaties, persoonlijke records en 17 medailles.

De absolute kampioenen in onze club werden Wout Vanderpijpen en Tore Dekoninck. Zij haalden in de miniemencategorie goud op de 80m & verspringen en kogelstoten & discuswerpen. Ook Elena Walraet (goud op de 80m en brons op de 60m horden), Tiemen Swimberghe (zilver op 80m en zilver op 1000m) en Seppe Gevaert (brons in ver en zilver op 300m) mochten blinken met twee medailles. Juliette Depoortere (goud op 150m), Cyril Vermeire (zilver op 150m), Jietse Mortelé (brons in hoogspringen) en Wout Delarue (brons op 300m) waren dan weer goed voor 1 medaille, en waren daar allen terecht ook héél tevreden mee. Ook Zita Luyckx verdient een mooie vernoeming, want zij werd 2x nét 4e. Bij de horden miste ze op duizenden van een seconde brons, bij hoog werd ze 4e omdat ze net wat pogingen meer nodig had om over 1m40 te geraken. Het was haar evenzeer gegund geweest.

Onze pupillen moesten het met iets minder medailles doen, maar al hun prestaties mochten zeker gezien worden. Mirre Denys wierp de discus richting het brons, Floris Buffel knalde in een clubrecord van 8"48 op de 60 meter naar het goud. Iets later deed hij er ook nog eens zilver in het verspringen bij.

De volledige uitslag is te vinden op https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/34869/

 

Volgende week sluiten we het jeugdseizoen af met een uitstap richting Kortrijk en ook naar het BK in Nijvel, waar Wout Vanderpijpen, Tore Dekoninck, Elena Walraet, Tiemen Swimberghe, Seppe Gevaert en Floris Buffel de selectie haalden.