Pk meerkamp dag 2

Op dag twee van het Pk meerkamp krijgen onze atleten een extra tegenstander, dit in de vorm van regen, wind en kou. Maar ze lieten het niet aan hun hart komen en gingen er vol tegenaan.

 

Simen opende zoals gisteren de debatten nu met de 100m horden, Hij snelde naar een tijd van 18.73. Na de horden kreeg Simen een nieuw nummer voor geschoteld, het polsstokspringen, dit moest spijtig genoeg voor Simen in de gietende regen worden afgewerkt, des ondanks haalde hij een mooie 2,30m, zeker een mooie prestatie. Na het springen kwam het speerwerpen aan de beurt, 23,81m was zijn beste worp, hier is nog duidelijk veel ruimte tot verbetering. De laatste proef 1000 m haspelde Simen af in 3.15.39, sterk gelopen. Uiteindelijk haalt Simen op zijn eerste 8-kamp een totaal van 3087 p. hiermee word hij 8ste algemeen en 4de op het pk. Een ervaring rijker kan Simen tevreden terugkijken op zijn meerkamp.

 

Bij de cadetten dames werd het een strijd tussen de teamgenoten en Lotte van OB om de titel. Bij het verspringen lukte Axelle een sprong van 4,41m, spijtig genoeg liet ze aan de balk behoorlijk wat cm liggen. Emma sprong op de limiet en blijf net onder haar pr met 4,95m, haar laatste sprong ruim over de 5m was niet geldig daar ze nipt op de plank uit kwam. Lotte bleef in het spoor van HAC ladies met 4,93 als beste prestatie.

 

Het laatste werpnummer bij de cadetten, speerwerpen, is er voor iedereen nog veel verbetering mogelijk. Emma kwam niet verder dan 25,53, goed voor de tweede plaats. Axelle die voor de eerste maal met een 500 gr. speer wierp bleef net onder de 22 m. en deed daar even goed bij als een jaartje vroeger met 400 gr. 

 

Als laatste proef van de dag, de gevreesde 800 m. Emma kreeg Hanne Huygen van Lyra als haas mee, kwam goed door halfweg en eindigde net boven haar pr. Axelle nog nieuw op deze afstand deelde goed in en kon nog met een spurtje naar 2.54 lopen.

In het algemeen eindklassement haalde Axelle een mooie 6de plaats en mag als eerste jaars cadet mee op het podium als derde. Emma die naar haar val op de horden, een gans weekend achtervolgde, wist de provinciale titel te veroveren met een voorspring van 130 punten op Lotte Thomas van OB. Proficiat aan de dames.

 

Naast de cadetten en ouder mocht de jeugdatleten ook hun pk meerkamp afwerken.

Bij de pupillen meisjes kwamen Jolijn, Iza en Amber aan de start. De 60m was hun eerste proef, en allen verzamelde onmiddellijk de nodige punten, in een onderling duel klopte Jolijn Iza, in de eerste reeks werd Amber 4de. In het kogelstoten, hoogspringen en de 1000m werden er nog enkele pr verbeterd. Ook het eindtotaal leverde voor onze HAC dames een nieuw pr op. Iza werd uiteindelijk 3de op het pk met 1593 p. Ook Amber en jolijn konden de kaap van de 1000 p. overschrijden (Amber 1182 p. en Jolijn 1321 p.)

 

Bij de pupillen jongens werden Simon Deconinck en Arthur Van Maele de regen ingestuurd om hun 4-kamp. Voor Arthur die nog maar net is aangesloten een totaal nieuwe ervaring, in het kogelstoten, hoogspringen, de 60m en de 1000m gaf het beste van zichzelf en eindigde op een mooie 6de plaats en de kaap van de 1000m overschreden. Simon kende de meerkamp al een beetje en ging in zijn vertrouwde stijl er vol tegenaan, altijd goed lachs liet hij niks aan zijn hart komen. Uiteindelijk eindigde Simon op een tweede plaats met 1605 p. Beide eerste jaars pupillen mogen heel tevreden terugkijken op hun pk. Proficiat jongens.

 

Bij de jongens miniemen kwam Robbe Jonckheere onze kleuren verdedigen, Robbe verzamelde als 1ste jaar min 1816 p. (H 1,20m, 80m 12,51, V 3,65, k 6,77m, 1000m 3.58) hiermee was 3de van de eerste jaars min. De kaap van de 2000 p. is zeker haalbaar en met nog een jaartje te gaan bij de min ziet dit er goed uit. Proficiat Robbe.

 

Bij de min dames kwamen Inez, Luna en Maité (die haar weekend uitstap vervroegd onderbrak om te kunnen deelnemen) in actie. Het hoog was de eerste proef van de dag. Luna werd met 1,48m eerste van de west-vlamingen, Maité lukte 1,30m en Inez zette een nieuw pr neer met 1,25m. 

In de 80m spurt legden Inez en Luna beslag op de tweede plaats elke in hun reeks. Maité schrijf de derde reeks op haar naam. In het verspringen bleef Maité onder haar pr en Luna lukte het om 2cm verder te springen dan Maité (4,44 voor Luna) Inez sprong 3,69 en nestelde zich in de halverwege in het klassement. Iets wat in het kogelstoten dan veranderde, Inez met een worp van 9,63 op plaats 3, maar tevreden was Inez niet echt, haar pr wilde ze scherper stellen en dit lukte niet. Luna en Maité wierpen 9,52 en 8,75.

In de afsluitende 1000m werd van de start af voluit gegaan, Luna hield goed stand en kon hierdoor het pk meerkamp winnend afsluiten dit voor Leontine van OB eb Lisa van FLAC. Maité werd 6de met 2453 p., Inez Bleef net onder de 2000 grens (1994 p.)

 

Ik wil alvast iedereen bedanken voor hun deelname en de ouders om het barre weer te trotseren, proficiat aan iedereen met hun prestatie. Hopelijk tot op de volgende meerkamp in Knokke.

Bijlagen: