Provinciaal Kamioenschap INDOOR 2012

Op 6 januari 2013 zijn een 36-tal houtland atleten afgezakt naar de topsporthal in Gent voor het Provinciaal Kampioenschap. Samen hebben we op dit PK een 25 medailles behaald, waarvan 16 gouden, 4 zilveren en 5 bronzen. Daarnaast werden er ook nog een hoop persoonlijke records verbroken.

Hieronder enkele van de geleverde prestaties:

- Domien Decloedt won de 60m bij de senioren heren in een nieuw persoonlijk record van 7.13

- Jurgen Verbrugghe keerde terug naar de (kogel)ring en werd er kampioen met een worp van 16m18

- Orphee Depuydt won de finale van de 60m bij de juniores dames in 7.91

- Katrijn Boone toonde dat ze veruit de snelste was op de 200m, ze won in 25.30

- Aurèle Vandeputte mocht voor zijn 800m meelopen in een speciale reeks waarin Jan Van Den Broek probeerde om het Europees minimum te halen. Deze Jan was misschien nog iets te snel voor Aurèle maar hij veroverde zo wel de provinciale titel bij de junioren.

- Bavo Parmentier werd knap eerste in het kogelstoten met een nieuw persoonlijk record van 13m60.

- 3 atleten lukte het vandaag om met 2 medailles terug naar huis te komen: Chesney Van de Ginste werd 2de op de 200m en later op de avond 1ste op de 400m. Camille Louwaege werd net 2de op de 60m en liep een paar uur later nog naar het goud op de 200m. Emma Staelens liep 's ochtends naar een 2de plaats op de 60m horden, later op de middag werd ze nog provinciaal kampioene in het hoogspringen met een nieuw persoonlijk record.

- Ook onze masters deden het goed, voorzitster Greet Meulemeester werd kampioene in het kogelstoten, Andy Inghelbrecht behaalde de provinciale titel op de 1500m en Rik Demuynck behaalde tevens een gouden plak in het kogelstoten.

Aan al deze atleten, en alle andere atleten die zondag hebben meegedaan: PROFICIAT!

Nick Rogiers