Recordoogst aan medailles op BK indoor voor junioren en beloften

Het laatste Belgisch kampioenschap van dit indoorseizoen stond vandaag in het Waalse Louvain-La-Neuve in teken van de junioren en beloften. Houtland tekende er vanzelfsprekend present en liet er geen onaardige indruk achter. Maar liefst negen keer mocht er een clubgeno(o)t(e) eremetaal gaan ophalen op het podium, een ongezien record voor de club.

Lukas Deroo mocht vanochtend om 10u de spits afbijten in het kogelstoten bij de junioren. Na een moeizaam begin van de wedstrijd klom Lukas gestaag op tot 11m71, goed voor de 8ste en verhoopte finaleplaats. Tijdens deze wedstrijd kwamen al 2 andere juniores in actie op de 60m vlak. Libelia Vincke eindigde er als 2e in haar reeks in 7"87 terwijl Lore Louagie in de 3de reeks als 5de over de finish raasde in 8"18. Enkel Libelia kon zich hiermee plaatsen voor de finale. Ze liep er identiek dezelfde tijd als in de reeksen (7"87) en werd er knap 6de mee.

Na de juniores was het aan de beloften dames om hun 60m af te werken. In reeks 1 zagen we Rani Vincke aan de start. Ze won haar reeks in 7"51, wat onder haar PR maar ruim voldoende voor een finaleplaats. Tijdens de finale liep Rani, nochtans wat gestoord bij de start door handgeklap bij het polsstokspringen, overtuigend naar de zege en de Belgische titel in 7"47. 

Tussen de reeksen en de finale van de 60m was Yorunn Ligneel te zien aan de hoogspringstand. Ze wachtte er geduldig haar beurt af en startte haar wedstrijd bij de juniores toen alle concurrentes al uit de wedstrijd verdwenen waren. Haar 1m63 was toen al goed voor de Belgische titel maar met de overschrijding van 1m78 gaf ze haar prestatie nog wat extra glans. 

Tijdens de meer dan anderhalf uur durende hoogspringwedstrijd stond Elise Depreiter Malysse aan de start van de 60m horden. Met 9"61 verbeterde ze haar bestprestatie met 4 honderdsten van een seconde en werd er 5de mee in reeks 2.

Pal op de middag startte juniore Jolijn Verhaeghe met haar eerste van 2 springnummers. Met 5m65 benaderde ze haar recent gesprongen persoonlijk record tot op enkele centimeter en bezorgde zichzelf zo een mooie zilveren medaille. Na de junioren, doken de beloften de zandbak in. Maité Beernaert was een van hen. Haar 5m74 van de 5de poging leverde haar de winst en de Belgische beloftentitel op. 

Grootste pechvogel van de dag was wederom Simon Dekoninck. In het verleden greep Simon al meermaals net naast een BK-podium. Dit keer zag het er beter uit want na 3 sprongen in het hinkstapspringen prijkte hij op een voorlopige 2de plaats met 13m09. De laatste poging besliste echter de ganse wedstrijd want opeens sprongen er nog 2 concurrenten verder dan Simon en zag Simon jammer genoeg terug het podium aan zijn neus voorbij glippen. 

Om 15u30 stond Maité Beernaert voor de 2de opdracht van de dag. Net zoals in het verpsringen stond ze als 2de ingeschreven en terug was de winst het doel. Dit keer lukte het echter niet en moest ze met 12m95 genoegen nemen met zilver. 

Aan de andere kant van de hal waren Jolijn Verhaeghe en Elise Depreiter Malysse toen al aan hun wedstrijd hinkstapspringen begonnen. Beiden raakten vlot door naar de finale van de wedstrijd. Elise sprong er met 10m70 iets onder haar PR en moest er noodgedwongen tevreden zijn met de 7de plaats. Jolijn hield er de spanning in tot de laaste sprong. Tijdens die laatste poging sprong ze met 11m71 naar de leiding van de wedsrijd en aangezien haar enige resterende concurrente niet verder sprong werd ook deze Belgische titel verwelkomd in het Houtlandkamp.

Tijdens de hinkstapwedstrijd stonden de wedstrijden over 800m geprogrammeerd. Nore Vandekerckhove kreeg de opdracht mee om het wedstrijdtempo te bepalen en nam zo resoluut de koppositie in. Slechts in de laatste 100m moest ze 2 concurrentes voor zich dulden en werd zo toch knap 3de in 2'14"92. Goed voor brons dus.

Ook junior Timon Inghelbrecht kreeg dezelfde opdracht mee. Als lijstaanvoerder nam hij het heft in handen en leidde de wedstrijd met ogenschijnlijk gemak. Timon dreef het tempo stelselmatig op tot er geen enkele concurrent nog in zijn spoor kon volgen. Timon won dan ook het goud in 1'55"84.

Het laatste loopnummer van de dag en meteen ook de laatste clubgenote die in actie kwam was Libelia Vincke. Het was even afwachten hoe ze de 2 wedstrijden over 60m verteerd had. Heel goed blijkbaar want startend in baan 4 van de snelste reeks van de 200m, deed ze een rush naar de tweede plaats, verpulverde haar PR tot 25"21 en won er zo onze 9de medaille van de dag!