Rubenscup in Roeselare: Eerste clubverplaatsing in meer dan een jaar!

1 jaar, 8 maand en 22 dagen was het geleden dat onze jeugd een clubverplaatsing deed naar een outdoorwedstrijd (Rubenscup Kortrijk op 21/09/19). Gisteren was het weer zover: de Rubenscup in AVR luidt hopelijk een periode in waar we weer volop zullen kunnen genieten van de mooie prestaties van onze jeugdatleetjes.

23 HAC-pupillen en miniemen beten de spits af in mooie omstandigheden. Bij de pupillen meisjes kwamen Anna Depoortere, Anna Walraet, Mirre Denys, Justine Beernaert en Hasse Vanslembrouck in actie. Mirre (4e in hockeybal met 21m48) en Anna Walraet (6e in verspringen met 3m25) zetten er de betere prestaties neer.

Bij de pupillen jongens waren er eveneens enkele enthousiastelingen: Edward Degryse, Lowie D’Hondt, Vince Borny, Cas Deweerdt, Mathis Anckaert en Baue Van Eenoo verdedigden de clubkleuren. De jongens deden het prima, zonder echte uitschieters.

De miniemen meisjes waren het best vertegenwoordigd van onze club: Elena Walraet, Zita Luyckx, Juliette Depoortere, Jietse Mortelé, Lieze Lievens, Esther Petyt, Rhode Stroobant en Elle Covemaeker leverden allen heel mooie prestaties. Elena spurtte naar de overwinning op de 80 meter in 10”67, en bleef zo slechts 1 honderdste boven het clubrecord. In het hoogspringen stegen Juliette, Jietse en Zita letterlijk boven zichzelf uit met een mooie 1,33 meter.

De miniemen jongens waren met iets minder, maar de prestaties van Wout Delarue, Wout Vanderpijpen, Tiemen Swimberghe en Tore Deconinck mochten zeker ook gezien worden. Wout Vanderpijpen werd 3e in de sprint (10”57), 3e in het kogelstoten (8m17) en 2e in het verspringen (4m49), terwijl Tore dan weer overtuigend het kogelstoten kon winnen met een worp van 10m58.

 

Een grote chapeau dus aan al deze atleten, maar zeker ook aan onze trainers die weer van de partij waren om de kinderen bij te staan met allerlei tips en hulp!