Sterke spurtprestaties op Jeugd Indoor, clubrecords voor Dario en Elouan

Op de Gentse Jeugd Indoormeeting kwamen gisteren 33 jeugdatleten in actie. Met horden, 60, 150 en 1000 meter op het programma lag de focus vooral op de loopnummers. Onze atleten presteerden er dan ook prima.

 

Op de horden begonnen miniemen Dario Helsmoortel, Manon Beernaert, Axelle Blomme en Zita Luyckx prima met mooie chrono’s. Die horden bleken een prima opwarmer voor de 60 meter vlak, want hier zagen we enkele knaltijden. Elena Walraet liep naar een persoonlijk record van 8”64 en ook Manon liep een eerste keer onder de 9 seconden. Ook Axelle, Zita, Nina Buysschaert, Juliette Depoortere en Pauline Inghelbrecht liepen naar persoonlijke besttijden.

 

De jongens pakten uit met nog scherpere tijden. Dario knalde naar 8”41, goed voor een heel mooi nieuw clubrecord! Ook de 8”56 van eerstejaars Wout Vanderpijpen was erg sterk. Tibbe Hochepied (8”71), Elouan Cauwels (8”87), Lothar Vannoote (8”98) en Moris Vandromme (9”38) liepen naar mooie records. Enkele jongens kozen voor het verspringen, waarbij vooral Lothar (4m54) en Tore Dekoninck (4m13) erg tevreden waren.

 

Ook op de 150 meter liepen onze miniemen scherpe tijden. Dario benaderde opnieuw het clubrecord, maar bleef er nipt boven (20”28). Elouan sloot af met een 1000 meter, en verbeterde er zijn eigen clubrecord gevoelig tot 3’04”71. Pauline en Nina sloten de wedstrijden voor miniemen af, waarbij Pauline opviel met een mooi record van 3’34”50.

 

Ook onze groep benjamin meisjes deed het uitstekend. Chloë De Bruycker sprong naar een 4e plaats in het verspringen met 3m17 en werd 5e op de 60 meter met 10”19. Anna Walraet sprong voor de eerste keer over de 3 meter, Ella Marthe Provoost haalde in haar eerste wedstrijdje 2m98. Ook Fien Hoste, Kaat Verhulst en Hasse Denys deden het uitstekend. Bij de jongens waren Wiebe Gevaert en Raf Coudenys onze enige atleten, zij presteerden eveneens prima in het kogelstoten en op de 60 meter.

 

Ten slotte waren er ook enkele pupillen die mooie dingen lieten zien. Lore Anseeuw nam deel aan haar eerste wedstrijd ooit en liep naar een mooie 9”89 op de 60 meter. Net als Mirre Denys haalde ze een mooie afstand in het kogelstoten. Anna Depoortere en Mirre liepen ook een goeie 1000 meter en bleven beiden onder de 4 minuten. Bij de jongens kwamen Senne Hoste, Gertjan D’Hondt, Jason Robaey, Tiemen Swimberghe, Chiel Vandromme en Arthur Geeraert in actie. Senne viel vooral op met op met mooie prestaties op de 60 meter (10"02) en het verspringen en ook Chiel deed het op deze nummers heel goed (9"73 en 3m42). Jason deed het goed met de kogel, maar eigenlijk deden alle jongens het prima en haalden ze mooie persoonlijke records.

 

De uitslag kan je hieronder vinden. Komende zaterdag zijn we opnieuw van de partij in Gent op de Aflossingenmeeting!

Bijlagen: