Succesvolle clubverplaatsing naar indoor in Gent

De derde en laatste clubverplaatsing voor de jeugd naar de indoor in Gent werd een succes. Niet minder dan 35 jeugdatleten trokken hun spikes of loopschoenen aan om er het beste van zichzelf te geven met heel wat persoonlijke records als resultaat.

De wedstrijd werd afgesloten met een 4 x 200m aflossing.  Door het grote aantal atleten konden maar liefst 8 ploegen worden ingeschreven die één voor één een mooi resultaat wisten neer te zetten. Er werden tijdens deze aflossingen zelfs 2 nieuwe clubrecords gevestigd. Iza Lauwers, Amber Van Maele, Judit Neirynck en Jolijn Verhaeghe deden dit met 2'16"78 bij de pupillen en Luna Lauwers, Jane Verduyn, Nore Vandekerckhove en Maité Beernaert verbeterden dat van de miniemen meisjes en wonnen daarbij niet alleen hun reeks maar ook de wedstrijd waardoor ze even later fier het hoogste trapje van het podium mochten beklimmen. Daarnaast werden 3 clubrecords ingesteld: de benjamins meisjes Manon Beernaert, Nelle Dekoninck, Marit Neirynck en Zite Waeyaert liepen 2'38"90, de benjamins jongens Louis VerbekeSander Magry, Kobe Deroo en Wout Devriese liepen 2'37"63 en Simon Dekoninck, Tom Debacker, Jules Verhelle en Kobe Beernaert zorgden voor een eerste tijd bij de pupillen jongens.

Er kwamen ook 4 cadetten opdagen om deel te nemen aan de aflossing. Lies Brugghe, Saar Verniest, Marlies Bulcke en Emma Staelens klokten af na 1'54"32. In het polsstokspringen vestigde Emma Staelens een nieuw clubrecord (3m00) terwijl Saar Verniest haar eerste polsstokwedstrijd afsloot met 2m30.

Bijlagen: