Thibault Boone pakt goud en zilver op Nationaal Criterium in Nijvel

Al voor de 28ste keer mochten de betere Belgische benjamins, pupillen en miniemen in Nijvel strijden voor de winst op het Nationaal Criterium in Nijvel. Alhoewel er geen officieel Belgisch kampioenschap voor deze categorieën bestaat, kan deze wedstrijd er enigszins wel voor doorgaan. Zo moeten de atleten ruim op tijd worden ingeschreven en worden enkel degenen met de beste prestaties uiteindelijk geselecteerd. Hiervoor geselecteerd geraken is dus al een prestatie op zich.

Acht jonge Houtlanders kwamen op de volledig vernieuwde piste van thuisclub CABW in actie en leverden er naar bestvermogen strijd met hun leeftijdsgenoten.

Thibault Boone zorgde er voor 2 podiumplaatsen. Iets na de middag zat hij klaar in zijn startblok voor zijn reeks van de 150m horden die hij na 20"70 als winnaar afsloot. De buit leek binnen zeker toen in de 2de reeks ruim 2 seconden trager werd gelopen. Maar in de 3de reeks eindigde de winnaar in een snellere tijd waardoor Thibault uiteindelijk zilver mocht ontvangen. Maar na de ontgoocheling kwam er enkele uren later toch goud uit de bus want met een sprong van 5m45 was hij de beste verspringer bij de miniemen. 

In dezelfde wedstrijd sukkelde Floris Buffel met zijn aanloop waardoor hij zeker bij zijn eerste poging van veel te ver moest afspringen. Hij kon dit wel corrigeren en kwam bij zijn tweede sprong tot 4m45 en was daarmee goed voor een 13de plaats. Voordien had Floris ook al deelgenomen aan de 80m waar hij 8ste werd in zijn reeks in 10"65.

Stan Vandewalle nam op zijn beurt het discuswerpen en het kogelstoten voor zijn rekening. In beide wedstrijden benaderde hij, met respecteivelijk 28m50 en 10m70, zijn persoonlijke bestwaarden en eindigde er 10de en 5de mee. Bij de miniemen meisjes telden we met Emma D'Hondt een deelneemser en dat op de 80m spurt. Emma eindigde daarin als 6de van haar reeks in 11"77.

Bij de pupillen hadden we eveneens 4 geselecteerden waarbij Matthias Vanderpijpen even voor de middag klaar stond voor zijn reeks van de 60m. Hij beëindigde zijn reeks als 5de in 9"31. Femke Walgraef startte een stuk na de middag op de 1000m en eindigde er als 16e in 3'38"46. De overige twee pupillen kwamen zowel in het discuswerpen als het kogelstoten in actie. Mats Sabbe wierp 20m60 met de discus en werd daarmee 4de terwijl Sverre Gouwy met zijn 20m26 net na Mats als 5de eindigde. Met de kogel stootten beiden respectievelijk 8m15 en 7m88 (een PR) waarmee ze 7de en 10de werden in de wedstrijd.