Tibe Delaere behaalt zilver op dag 2 van BK

De tweede dag van de Belgische kampioenschappen voor cadetten en scholieren leverde nog 1 zilveren medaille op, al konden er gerust nog enkele meer zijn geweest.

Jens Keerman kwam als eerste aan het werk in de discusring. Hij maakte het zichzelf moeilijk door te starten met 2 ongeldige podingen. Zijn derde werd 32m07 gemeten maar was onvoldoende voor een finaleplaats, Jens werd 12de.

Ondertussen stond Tibe Delaere met podiumambities klaar aan de hoogspringstand. Hij overschreed al de hoogtes in de eerste beurt, van 1m75 t.e.m. 1m91, een evenaring van zijn PR. Op 1m94 lukte het echter niet maar hij werd wel knap 2de.

Norah De Bruycker was dan al klaar met haar opwarming voor het polsstokspringen. Ze startte met heel wat twijfel over eigen kunnen maar vond bij het overschrijden van 2m60 wat zelfvertrouwen terug. Ook 2m70 werd bedwongen, 2m80 bleek nog iets te hoog. Het leverde haar een 6de plaats op.

Even na de middag was het de beurt aan Nelle Dekoninck die er haar 2de hinkstapwedstrijd ooit zou betwisten. Ze leverde met 9m79, 9m81 en 9m71, drie gelijkwaardige sprongen af met een 15de plaats als resultaat.

Balder Van Eenoo kwam aan de start van de 800m als lijstaanvoerder met een tijd die al enkele maanden geleden gelopen werd. In de eerste reeks van de 800m was er snel gelopen, dus mocht er niet geaarzeld worden. Balder nam resoluut de leiding maar verspeelde hierbij wat krachten die hij tekort kwam op het einde van de wedstrijd. Hij finishte als vierde maar werd even later gediskwalificeerd omdat hij een of twee passen buiten de baan zou hebben gezet.

Daarna was het wachten op de finale van de 400m horden met Simon Dekoninck. Simon zijn benen voelden wat zwaar aan na de wedstrijd van gisteren maar hij startte toch voortvarend aan de wedstrijd. Bij het uitkomen van de laatste bocht leek het podium in het bereik maar bij het overschrijden van de laatste horde verloor Simon wat snelheid en werd nog door 2 concurrenten ingehaald. Hij verbeterde met 55"08 zijn persoonlijk record gevoelig maar werd wel teleurgesteld terug gewezen naar de ondankbare 4de plaats.