Tore Dekoninck stoot naar goud op Nationaal Jeugdcriterium!

Traditioneel vond vandaag het Nationaal Jeugdcriterium in Nijvel plaats, dat geldt als het officieuze Belgische Kampioenschap voor jeugdatleetjes. Onze club schreef 8 atleten in, die geselecteerd werden voor 1 of 2 verschillende disciplines.

De hoofdvogel werd afgeschoten door pupil Tore Dekoninck. Tore begon als 3e op de ranglijst aan het discus en als 4e in het kogel, de medailles lagen dus binnen het handbereik.  Beginnen deed hij met het discuswerpen. Na een uitstekende opwarming met enkele mooie worpen, gebeurde het rampscenario: 3 nulworpen en een grote ontgoocheling. Na wat emotioneel oplapwerk kon Tore de knop omdraaien en zette hij alles op een revanche in het kogelstoten. Na 2 pogingen stond hij 3e met 10m31, maar voor de laatste worp zette hij echt alles op alles: 11m15 en GOUD! De tranen van geluk zorgden voor hét moment van de dag voor onze club.

Ook Norah De Bruycker stond voor 2 disciplines dicht bij het podium. Op de 300 meter zette ze een degelijk resultaat neer met 43"43, waarmee ze 5e werd. Ook in het polsstokspringen deed Norah het zeker niet slecht, want met 2m40 werd ze 4e. Toch had de immer gemotiveerde Norah net op dat tikkeltje meer gehoopt.

Wie helemaal zonder druk naar deze wedstrijd kon toeleven, was Manon Beernaert. Als eerstejaars miniem was de doelstelling op voorhand duidelijk: bijleren en gaan voor een persoonlijk record. Ingeschreven als 15e voor de discus en 12e voor de kogel was een top-8 al heel mooi geweest. Manon had echter een heel sterke dag, en met een verbetering van meer dan een halve meter stootte ze de kogel naar 11m52 en een 5e plaats. In het discus deed ze maar liefst 5 meter bij haar record en werd ze eveneens 5e met 30m90.

Op de sprintnummers werden onze clubkleuren verdedigd door pupillen Elena Walraet en Wout Vanderpijpen. Elena haalde in de reeksen van de 60 meter de ondankbare 7e plaats (8"88), waardoor ze net geen finale haalde. Wout werd 5e in de reeksen met 8"79, en mocht zich enkele uren later opmaken voor de finale. Tussendoor pikte hij nog even de 60 horden mee, maar de focus lag op de finale van de 60 vlak. Na een uitstekende start kon Wout lang meedoen voor het podium, maar helaas: met 8"76 bleef hij 2 honderdsten boven het brons. Toch mag Wout zeer trots zijn op deze mooie 4e plaats.

Louis Verbeke was 1 van de atleten die voor 2 disciplines geselecteerd was. Met 2m30 in de polsstok (11e) en 4m80 in het verspringen (12e) haalde hij twee persoonlijke records. Hiermee kan hij alleen maar tevreden zijn. Ook benjamin Benjamin Logier, geselecteerd voor het hoogspringen, sprong naar een persoonlijk record. Met 1,08 meter haalde hij een mooie 7e plaats. Laatste geselecteerde was pupil Seppe Gevaert. Voor hem was de selectie voor het verspringen een mooie beloning voor zijn eerste seizoen bij onze club. Door een pijnlijke knieblessure had hij zijn verwachtingen echter wat moeten aanpassen. Uiteindelijk sprong hij 3m69, wat een stukje onder zijn persoonlijk record is, maar met de blessure was dit het maximum haalbare.

Zo sluit onze club dit Nationaal Jeugdcriterium af met 1 gouden medaille, een zeldzaamheid in de geschiedenis van onze club. De volledige uitslag vind je op de website van de organisatie: www.cabw.be