Trainer worden bij HAC: iets voor jou?

Al enkele seizoenen levert onze club met groeiend succes knappe prestaties. Zowel in de loop-, spring- en werpnummers verzamelen Houtland-atleten heel wat Vlaamse & Belgische medailles, en er werden dit seizoen ook al een recordaantal aan provinciale records verbeterd. De overwinning in de Ere-Afdeling VAL op de Interclub AC toont aan dat het bij HAC barst van het talent.

Dergelijke successen komen mede tot stand dankzij een ijzersterke trainersequipe. Onze hoofdtrainers en begeleidende trainers staan wekelijks paraat om hun atleten mee te ondersteunen en begeleiden richting ambitieuze doelen. Daarnaast beschikt onze club ook over een gedegen, slagkrachtig en positief ingesteld team aan bestuursleden en vrijwillige medewerkers die ervoor zorgen dat onze atleten en trainers organisatorisch goed ondersteund worden om in optimale omstandigheden aan atletieksport te kunnen doen.

Om al onze atleten op maat te blijven begeleiden en rekening houdend met ons groeiend ledenaantal, zijn we op zoek naar enthousiaste disciplinetrainers. We zijn op zoek naar enthousiaste persoonlijkheden die bereid zijn zich te engageren, ervaring hebben als trainer of atleet en die in het bezit zijn van minstens het diploma initiator of bereid zijn om dit in de nabije toekomst te behalen.

Trainer Sprint – Cadetten & Scholieren

Vanaf het seizoen 2023 – 2024 splitsen we onze cadetten en scholieren op in een aparte groep ‘sprint’ en een groep ‘springen’. Hoofdtrainer Nick Rogiers neemt voor de cadetten en scholieren de springnummers en horden voor zijn rekening, maar voor de sprintnummers zijn we dus nog op zoek naar een trainer.

Bij voorkeur is deze trainer beschikbaar op donderdagavond en op één dag in het weekend (in functie van bezetting van de piste en de combinatie met andere disciplines).

Trainer Sprint & Horden – Junioren & Seniors

Op dit moment is hoofdtrainer Noël Coddens verantwoordelijk voor zowel de spring- als sprintnummers bij de junioren en seniors, maar voor volgend seizoen zijn we op zoek naar een trainer die de sprintnummers voor zijn/haar rekening wil nemen zodat Noël zich volledig kan focussen op de springnummers. Enige ervaring (als trainer of atleet) bij deze disciplines is hier wel een must.

Hier verwachten we een engagement van (minstens) 2 trainingen per week. Het tijdstip van de trainingen is te bespreken.

(Assistent-)Trainer Kogel/Discus – Cadetten t.e.m. Seniors

De groep werpers van hoofdtrainer Jordy Beernaert is de laatste jaren sterk uitgebreid, waardoor we op zoek zijn naar assistentie voor Jordy om samen de groep onder de hoede te nemen. Een achtergrond als trainer of als atleet in het discuswerpen of kogelstoten is uiteraard een logische surplus.

Bij deze groep zijn er veel verschillende mogelijkheden, ook wie zich slechts 1x per week kan engageren kan zeker een meerwaarde bieden. Afhankelijk van de ervaring en de tijd kan er samen met Jordy gekeken worden voor een optimale aanpak.

Trainer tussengroep Miniemen - Cadetten

Vanaf het seizoen 2023 - 2024 treden Serge Vandekerckhove en Delphine Seynaeve op als coördinatoren voor de groep tweedejaars miniemen en cadetten. Deze jongeren worden in hun traject als atleet optimaal begeleid en opgevolgd door Serge en Delphine, maar zij geven ook tweemaal per week (op woensdagavond en zaterdagvoormiddag) training aan deze atleten. De ene training krijgen deze atleten ‘Algemene Disciplinetraining’ (Alle disciplines worden nog steeds aangeboden, maar wel al meer doorgedreven dan bij de jeugd), de andere training bestaat uit ‘Basisvaardigheden’ van de atleet ifv conditie, coördinatie, kracht, snelheid, uithouding ...

Door de grootte van de groep en de persoonlijke aanpak die we willen hanteren, zoeken we hier nog assistent-trainers die Serge en Delphine willen ondersteunen. Dit engagement biedt iets meer speling in functie van beschikbaarheid, hier ben je meer deel van een team en niet individueel verantwoordelijk voor een specifieke discipline.

Contacteer ons!

Zin om deel te worden van de warme HAC-familie?

Contacteer dan zeker onze voorzitter (en sportief eindverantwoordelijke) Greet Meulemeester via voorzitter@houtlandatletiek.be. Dit contact is geheel vrijblijvend, in onderling overleg kunnen we samen alle mogelijkheden exploreren!