Tristan Gevaert is West-Vlaams Kampioen Veldlopen, 9 medailles voor onze club!

Naast het BK Veldrijden werd er vandaag ook in Diksmuide een kampioenschap in het veld georganiseerd. Gelukkig was het in Diksmuide meestal wel iets spannender: Met 72 Houtlandse atleten was onze club opnieuw in grote getale aanwezig op het West-Vlaams Kampioenschap veldlopen.

De dag kon niet veel beter beginnen voor onze club. Jonathan Cuypers en Amy De Brauwer liepen zoals op alle andere wedstrijden naar duidelijke overwinningen en dus de provinciale titel bij de G-atleten. Met 13 atleten mocht trainster Christine weer pronken met ons G-Team Achilles!

Ook bij de jeugd startte de dag uitstekend: eerstejaars benjamin Ella Marthe Provoost liep een sterke wedstrijd en mocht met zilver glunderen op het podium. Met Fien Hoste als 5e meisje en Diete Bossuyt als 6e was HAC goed vertegenwoordigd vooraan. Tweedejaars benjamin Hannelore Van de Velde liep eveneens een slimme en knappe cross, maar zij haalde net de ondankbare 4e plaats. Ook bij de jongste jongens stond onze club op het podium: Jasper Coddens wist net als in Roeselare naar een mooie 2e plaats te lopen.

Bij de pupillen meisjes geboren in 2010 haalde Mirre Denys een 9e plaats, en bij de tweedejaars pupillen was het al tijd voor onze 3e medaille! Een sterke Maluenn Cauwels mocht na een slimme wedstrijd de bronzen medaille in ontvangst nemen. Bij de jongste pupillen jongens liepen Jonas Devos (7e) en Benjamin Logier (8e) beiden nog maar hun eerste officiële veldloop ooit, maar ze lieten zich opmerken met een mooie uitslag.

Net op het moment dat de miniemen hun wedstrijd wilden starten, nam de wind en de regen gevoelig toe. Dit zorgde ervoor dat onze meisjes van 2008 niet echt konden presteren zoals ze zelf gehoopt hadden. Meer dan een 12e plaats voor Jietse Mortelé en een 14e plaats van Elena Walraet zat er dan ook niet in. Iemand die wel beter werd van deze moeilijke omstandigheden is Pauline Inghelbrecht. Tussen het groot geweld liep zij in een heel knappe wedstrijd naar een 8e plaats. Grootste pechvogel van de dag was ongetwijfeld Seppe Gevaert. Ook hij voelde zich wel goed in het slechte weer, en kwam na 1 ronde door als 3e. Toen liep het echter mis: door de felle wind was een lint losgekomen, waardoor de jongens de verkeerde kant opgingen. Na 50 meter werden de jongens teruggeroepen, maar het kwaad was al geschied: Seppe moest het hele eind teruglopen en liep plots 30e in plaats van 3e. Hij bleef vechten voor wat hij waard was, maar verder dan een 12e plaats geraakte hij niet meer. Heel erg jammer, volgende week in Ieper zal hij ongetwijfeld uit zijn op revanche. De jeugdcategorieën werden gelukkig nog in schoonheid afgesloten dankzij Elouan Cauwels, hij liep na een mooie wedstrijd naar een bronzen medaille. Dario Helsmoortel werd 10e.

Na de jeugd was het tijd voor de mannen en vrouwen van trainer Dieter Brouckaert. Balder Van Eenoo loopt al het hele seizoen podium bij de tweedejaars cadetten en kon dit ook in deze wedstrijd weer doen. Helaas voor hem loopt hij in de sterkst bezette provincie met onder andere ook de Belgische kampioen, maar met brons mag hij zeker niet ontevreden zijn. Kobe Deroo werd 12e. Bij de eerstejaars scholieren heren was Tristan Gevaert 1 van de belangrijkste medaillekandidaten. Na een schitterende en slopende race wist hij naar goud en dus de West-Vlaamse titel te lopen! Victor Simoens liep naar een prima 8e plaats.

Bij de senioren dames liep Annelies Deketelaere nog maar haar eerste veldloop dit seizoen. De dames van AVR toonden zich iets sterker in de heuvelachtige zone, maar Annelies bleef knokken op de vlakkere stukken. Uiteindelijk mocht ze als 3e het podium op. Bij de senioren heren ten slotte was er niets te beginnen tegen nationale topper Steven Casteele. Simon Mestdagh en Ward D’Hoore toonden zich de besten van de rest en behaalden de zilveren en bronzen medaille.

Zo klokt onze club af op 1 gouden, 3 zilveren en 5 bronzen medailles: met voorsprong 1 van de betere veldloopkampioenschappen voor onze club. De volledige uitslag vind je hier.

Een selectie van de foto's vind je via deze link: https://flic.kr/s/aHsmKGanHa