Tweemaal zilver op dag 1 van BK cadetten en scholieren

De eerste dag van de Belgische kampioenschappen voor cadetten en scholieren leverde 2 zilveren medailles op, al hadden het evengoed twee Belgische titels kunnen zijn.

Zowel Maité Beernaert als Leontine Versyck verloren er heel nipt hun wedstrijd en moesten beiden zwaar ontgoocheld het podium op om zilver in ontvangst te nemen.

Maité was van bij het begin van de wedstrijd, toen het nog droog was, op achtervolgen aangewezen. Haar 5m43 van de eerste beurt zette haar toen op een voorlopige 2de plaats. Tijdens de laatste sprong kwam ze, met 5m61, even ver als de winnares. Hun 2de beste sprong gaf dus de doorslag en daarbij sprong Maité met 5m48 net 1cm minder ver dan de nieuwe Belgische kampioene.

De 800m van Leontine kwam traag op gang, geen voordeel voor haar, dus nam ze de leiding om het tempo aan te geven. Maar de tussentijd na 400m was niet snel genoeg om de concurrentie af te matten. Op 200m van de streep verraste de latere winnares de volledige groep met een serieuze versnelling en nam vlug 10m voorsprong. Ook Leotine was dus op achtervolgen aangewezen. Meter per meter kwam ze terug om op de finish 2 luttele honderdsten van een seconde tekort te komen voor een Belgische titel.

Ook Yorunn Ligneel moest ontgoocheld de hoogspringstand verlaten na 3 ongeldige podingen op haar beginhoogte. Terwijl de opwarming goed vlotte, lukte het haar niet om de aanvangshoogte van 1m45 te overschrijden. Jammer want voor haar lonkte ook een medaille.

Maar niet iedereen kwam ontgoocheld van de piste. Simen Callewaert liep op de 400m bij de scholieren in de 2de reeks naar een 4de plaats in een nieuw persoonlijk record. Met 52"65 liep hij voor het eerst onder de 53 seconden en haalde daarbij de 10de tijd overall.

Nore Vandekerckhove kwam reeds 2 keer in actie. Eerst waren er vroeg in de morgen de reeksen van de 300m horden waarvoor ze zich met 48"12 en een 2de plaats in haar reeks vlot kon plaatsen voor de finale op zondag. Even na de middag moest ze zich klaarmaken voor het verspringen. Als 12de ingeschreven atlete was een finaleplaats halen de eerste betrachting. Jammer genoeg bleef Nore bij haar derde beurt steken op een 9de plaats met 4m98.

Rani Vincke ten slotte gaf zich 100% tijdens de reeksen van de 200m wat haar een finaleplaats opleverde maar ook fysische ongemakken waardoor de dokter er even moest bij komen. Maar Rani recupereerde daarna goed en was net op tijd terug fit voor de finale dat als laatste loopnummer op het programma stond. Daarin liep ze in baan 8 naar een nieuwe persoonlijke besttijd in 24"81, weliswaar met 2.1 m/s rugwind. Het leverde haar een knappe 6de plaats op.