VAL Goud voor Jürgen Verbrugghe, brons voor Katrijn Boone

De Vlaamse kampioenschappen indoor AC leverden onze Houtlandatleten 2 medailles op.

Jürgen Verbrugghe verlengde er zijn Vlaamse titel in het kogelstoten, iets waar vooraf wat twijfel over bestond. Jürgen was deze week immers wat ziekjes en moest enkele trainingen overslaan en rivaal Milanov verklaarde eerder in een interview klaar te zijn voor 18m. Maar met worpen van 16m96, 16m95, 16m84 en 16m75 leverde Jürgen 4 betere worpen af dan de beste worp van Philip Milanov.

Ook Katrijn Boone leverde een mooie prestatie. Aangezien ze nog geen indoortijd had, werd ze in de "mindere" 3de reeks van de 400m ingedeeld. Hierdoor moest ze de wedsrijd volledig alleen afwerken maar ontglipte ze wel aan eventueel trek- en duwwerk bij het ingaan van de 2de ronde. Ze won overtuigend haar reeks en slechts 2 meisjes uit de laatste reeks deden beter. Haar 56"57 was dus goed voor brons, een mooie opsteker.

Orphée Depuydt kwam net iets te kort om ook het podium op te kunnen. Orphée verkoos om zowel de 60m als de 200m te lopen en in de finale van de 200m, haar 4de wedstrijd van de dag, kwam ze net iets te kort om derde te eindigen. Ze werd vierde in 25"30 nadat ze eerder in haar reeks 25"12 afleverde. Tijdens de finale van de 60m werd ze 6de in 7"75 na een reekstijd van 7"77 eerder op de middag.

Domien Decloedt was na zijn prestatie op het PK wat onzeker over de conditie. Hij sukkelde met een letsel aan de knie waardoor hij toen niet voluit kon trainen en wat ontevreden was over zijn tijd. Zijn reeks van de 60m was vandaag wel overtuigend en alhoewel hij niet zo'n goede start liet zien, snelde hij toch naar 7"07. Met die tijd kreeg hij baan 1 in de finale toegewezen waar hij 7"10 liep en 5de werd.

Eerstejaars juniore Danielle Hessel was de eerste van onze clubgenoten die in actie kwam en dat op de 60m horden. Danielle leverde een mooie prestatie af door met 9"53 als 5de te eindigen in haar reeks.

Een filmpje op Focus-WTV met o.a. onze medaillewinnaars is via onderstaande link te bekijken:

http://www.focus-wtv.be/sport/west-vlamingen-pakken-eremetaal-op-vlaams-...