VAL indoor: 2 x goud, 2 x brons

 

De Vlaamse indoorkampioenschappen zijn voor Houtland voortreffelijk verlopen. We keerden immers van Gent terug met niet minder dan 4 medailles.

Goud was er voor Orphee Depuydt op de 200m. Nadat ze de beste tijd (25"08) in de reeksen had gelopen, was ze ook in de finale het snelst aan de eindstreep.  Ze dook met 24"97 ook voor de eerste keer onder de 25 seconden op een 200m indoor. Eerder had ze ook al brons bemachtigd op de 60m. Ze werd er in 7"74 tweede in haar reeks en tijdens de finale liep ze zelfs nog een tiende sneller (7"64). 

Ook Jürgen Verbrugghe haalde de Vlaamse titel binnen. In het kogelstoten stond er geen maat op zijn kunnen want met 17m21 was hij bijna 1 meter beter dan de zilveren medaillewinnaar. Hij lukte overigens ook de beste 5 worpen van de gehele wedstrijd.

Domien Decloedt was onze 3de medaillewinnaar. Op de 60m won hij kort na de middag zijn reeks met 6"95, zijn eerste duik onder de 7 seconden ooit op een 60m. Zijn verbeterde reactietijden in de startblokken leverden hem in de finale nog een snellere tijd (6"94) en een bronzen medaille op.

Op de 60m waar Orphee brons pakte, was ook Charlotte Tahon van de partij. In haar reeks liep ze in 7"86 de tweede tijd en haalde zo ook een finaleplaats binnen. Met een evenaring van haar PR (7"85) werd ze in de finale mooi 7de.

Op de 400m bij de dames kwamen er niet minder dan 3 Houtlandatletes aan de start. Het was eerst de beurt aan Celine Mensaert die vanuit baan 5 vertrok en de gehele wedstrijd ruim op kop van de wedstrijd liep. Het resulteerde in een nieuwe besttijd van 60"00.

In de volgende reeks was het de beurt aan zowel Jessie Raes als aan Katrijn Boone. Het tempo lag er iets hoger dan in de voorgaande reeksen en met zijn drieën kwamen ze de laatste rechte lijn in. Het werd een stijd tot op de streep met Jessie uiteindelijk als tweede (57"95) en Katrijn als derde (58"09).

 

Hierbij de link naar een filmpje waar alle Houtlanders in actie te zien zijn:

http://www.youtube.com/watch?v=-SYaUvQtWXc&feature=youtu.be