Vier clubrecords en enkele mooie ereplaatsen op Gentse Aflossingenmeeting

Vandaag trokken 30 jeugdatleten en 10 cadetten naar Gent om deel te nemen de Buffalo Aflossingenmeeting. Net zoals vorige week vielen er heel wat mooie prestaties van onze atleten te noteren. 

Bij de benjamins jongens waren er 5 atleetjes die het beste van zichzelf gaven in het verspringen, op de 60 meter en op de 4x200 meter. Ward Buysse sprong opnieuw naar een knappe 7e plaats in het verspringen met 3m36 en ook Senne Hoste en Lars Vereecke haalden de kaap van 3 meter. Diezelfde Lars deed het in zijn eerste wedstrijd ook heel knap op de 60 meter met een tijd van 10"44. Lars en Senne liepen samen met Cas Deweerdt en Ilian Naert naar een 12e plek van 31 op de 4x200 meter, en dat in een een nieuw clubrecord! Feest dus voor de vier jongens.

Bij de jongste meisjes namen Anna Depoortere en Amber Desplentere deel van onze club. Beide meisjes verbeterden zich sterk op de 60 meter en ook de persoonlijke records in het kogelstoten sneuvelden. Zij namen samen met een meisje van AC Meetjesland en een meisje van Zottegem Atletiek ook deel aan de 4x200 meter. Anna en Amber liepen enorm sterk en samen met de andere meisjes werden ze 7e van de 30 ploegjes.

Bij de pupillen jongens was Tore Dekoninck opnieuw in een goede dag. Met een stevige worp van 10.16 meter won hij het kogelstoten en verbeterde hij opnieuw zijn eigen clubrecord. Ook spurtbom Wout Vanderpijpen liep naar een vernieuwd clubrecord, maar moest zich met 2 hondersten net gewonnen geven aan zijn concurrent. Met een tijd van 8"70 mag hij natuurlijk zeer tevreden zijn. Wout, Tore, Seppe Gevaert en Tiemen Swimberghe werden 9e op 44 ploegen op de 4x200 meter, en bleven nét boven het clubrecord dat ze wilden breken. Jason Robaey, Robin Van de Walle, Ward Buysse en Henri Verbeke deden het ook uitstekend, zij werden 20e.

De pupillen meisjes hadden meer succes in het breken van het clubrecord. Zita Luyckx, Hannah Masschaele, Bélem Van de Walle en Juliette Depoortere liepen naar 2'15"30, meer dan een seconde onder het vorige record. Hiermee werden zij mooi 9e van 39 ploegen. Daarnaast liep Juliette ook naar een mooie tijd op de 60 meter (9"99) en deed ze het prima in het verspringen. Bélem sprong voor de eerste keer over de 3 meter.

De miniemen jongens waren met 5 en deden het prima. Louis Verbeke liep naar een goede tijd op de 60 meter (8"81) en ook Dario Helsmoortel bleef onder de 9 seconden (8"96). In het verspringen werd Louis 7e met een behoorlijke sprong van 4m57. Louis, Elouan Cauwels, Dario en Liam Hubregt, die voor de 1e keer aan een wedstrijd deelnam, namen ook samen deel aan de 4x200 en werden hier 15e van 31.

De jeugdwedstrijden werden afgesloten door de miniemen meisjes. Manon Beernaert toonde zich de beste in het kogelstoten door voor de eerste keer over de 10 meter te werpen (10m07). Hiermee springt ze als eerstejaars naar de 11e plaats op de nationale ranglijsten. Ook Norah De Bruycker deed het prima en haalde de 8 meter. Zowel Zite Fraeyman als Pauline Inghelbrecht verbeterden zich mooi in het kogelstoten en Emme Declerck benaderde haar PR. Ondanks een slechte start werd Norah ook nog mooi 7e op de 60 meter, Manon verbeterde zich straf op de spurt. Op het laatste individuele nummer, het verspringen, verbeterden Emme en Manon zich knap, voor Norah en Zite ging het hier iets minder. Op de 4x200 hadden we een ploegje met Norah, Elena Walraet, Manon en Emme, die het uitstekend deden. Ze bleven onder de 2 minuten in een straffe tijd van 1'59"50, en werden hiermee 5e op 41 ploegen. Zite en Pauline kregen het gezelschap van een meisje van AVR en iemand van AC Herentals en liepen naar een 31e plaats.

Bij de cadetten meisjes kwamen Anke Verleye en Nelle Dekoninck op de individuele nummers in actie, op de 4x200 meter was er een ploegje met Tine Bryon, Gitte Viaene, Ite Kerkhove en Lotte Santens. Zij werden 26e op 29 ploegen. Bij de jongens kwam Simon Dekoninck spurten, hij werd 10e in een tijd van 7"88. Samen met Josse CasierTibe Delaere en Wout Godderis liep Simon op de 4x200 naar een mooie tijd van 1'46"62, hiermee werden zij 8e op 18.

Een reeks foto's van de indoorwedstrijd in Gent zijn te bekijken op onze Flickr-pagina: https://www.flickr.com/…/130709543…/albums/72157676565606127

Image: