Vlaams brons voor Ilke Lagrou in het hamerslingeren

Vijf van onze dames trokken naar het Limburgse Heusden-Zolder om er deel te nemen aan de Vlaamse kampioenschappen alle categorieën. 

Trainer Geert Vanmassenhove was er paraat met 4 van zijn vrouwelijke hamerslingeraars en alhoewel geen van hen al in de seniorscategorie uitkomt, stonden ze toch goed hun "mannetje". Ilke Lagrou zorgde met haar enige geldige worp van de dag voor 49m36 en een bronzen medaille. Wege Vanbaelenberghe, net als Ilke ook nog juniore, werd 6de in de wedstrijd met 45m14 en de 7de plaats was voor scholiere Inez Dewulf die haar eerste wedstrijd met de 4kg zware hamer afsloot met 41m10. Delphine Seynaeve, ook nog juniore, slingerde het tuig 39m11 ver en werd daarmee 9de waardoor ze net niet in de finale raakte.

Naast al dit hamergeweld verdedigde ook Orphée Depuydt de Houtlandkleuren maar dan wel op de 100m.  Orphée behaalde een 2de plaats in haar reeks in 12"22 en verzekerde zich daarmee van een finaleplaats. In de finale klokte ze af na 11"92, een mooie tijd maar als 4de net 5 honderdsten verwijderd van het brons.