Vlaamse titel hinkstap voor Norah, zilver en brons voor Dario

Na een jaar zonder indoorkampioenschappen, mochten de betere cadetten en scholieren zich gisteren meten tijdens de Vlaamse kampioenschappen indoor in de zo goed als lege Topsporthal in Gent. Toch zij die bij de ingang een groen CST konden voorleggen! Nog voor de start van de wedstrijden, werd onze vertegenwoordiging hierdoor een stuk kleiner en moesten 2 titelkandidaten gedwongen thuis blijven. Maar naast Tibe Delaere (hoog) en Manon Beernaert (kogel) moesten ook Tore Dekoninck (kogel cad), Jens Keerman (kogel schol), Sien Vanspeybrouck (60m en 200m cad) en Elena Walraet (60m cad) vooraf noodgedwongen afmelden.

Maar gelukkig was onze delegatie nog sterk genoeg om enkele mooie prestaties neer te zetten.

Norah De Bruycker, die even de polsstok inruilde voor de zandbak, kwam, zag en won het hinkstapspringen bij de scholieren. De wedstrijd begon nochtans niet zo goed want met 2 ongeldige pogingen was het bij de derde beurt erop of eronder. Het werd erop want haar 10m51 stuurde haar richting podium en de 10m96 van de 4de poging leverde haar de Vlaamse titel op. Tijdens de reeksen van de 60m liet Norah 8"35 optekenen, onvoldoende voor een finaleplaats.

Ook Dario Helsmoortel zette er zijn beste beentje voor want hij mocht zelfs 2 keer op het podium. Op de 60m tastte hij wat in het duister want was er ingeschreven met zijn outdoorprestatie van op de 100m. De reeksen maakten reeds duidelijk dat een podiumplaats haalbaar was want hij liet er als 2de in zijn reeks 7"70 optekenen, goed voor de 4de tijd overall. Zijn 7"60 in de finale zorgde er voor dat hij als derde mee het podium op kon. Later op de middag liet ook Dario zich als hinkstapspringer opmerken. Van bij zijn eerste sprong (11m22) nam hij de leiding in de wedstrijd en moest die pas bij de 5de poging afgeven. Zijn 11m35 van de laatste poging werd nog zijn beste en zo mocht hij even later het zilver gaan ophalen. 

Eerstejaars cadet Wout Vanderpijpen kwam ook aan de start van de 60m en werd er ook 2de in zijn reeks. Met 7"89 verbeterde hij er zijn besttijd en mistte er op 3 honderdsten een finaleplaats, hij werd 10de overall. 

Op de 800m bleef Pauline Inghelbrecht een stuk onder haar PR. Niet verwonderlijk want het tempo tijdens de eerste 2 ronden lag iets te laag. Bij de ultieme versnelling moest Pauline enkele concurrentes laten gaan en eindigde uiteindelijk als 6de in 2'36"56.

Yannick Delanghe was onze enige overgebleven scholier en nam er de 400m voor zijn rekening. Zijn 56"18 waarmee hij 6de werd in de derde reeks was er goed voor een 11de plaats overall.

Bij de meisjes scholieren kwamen naast Norah nog 4 andere clubgenotes in actie. Laura Ooghe nam er zowel aan de 60m als aan het verspringen deel. Ze kwam van start in de eerste reeks van de 60m, dook er met 8"10 onder haar PR en werd er 3de in de reeks. In het verspringen sprong Laura een heel regelmatige wedstrijd (met 3 keer precies 5m25) en haar 5m37 uit de 4de beurt leverde een 4de plaats op.

Nelle Dekoninck combineerde er de 60m met het hinkstapspringen en in beide nummers bracht ze haar PR naar een hoger niveau. Op de 60m werd Nelle 6de in haar reeks in 8"42 en in het hinkstapspringen liet ze 10m37 optekenen, goed voor een 7de plaats.

Op de 200m kwam Fleur Gevaert aan de start in de 2de reeks en liet er 28"97 optekenen als 6de in haar reeks. Emme Declerck kwam op haar beurt aan de start van de 400m en werd er 5de in de derde reeks in 1'03"68.