Vlaamse titel voor Rani Vincke op de 100m

Na heel wat voorbereidend werk vanuit de federatie, kon men bekomen om de Vlaamse kampioenschappen te kunnen organiseren als nationaal testevent. Na enkele micromeetings dit seizoen, de eerste wedstrijd waar er terug wat meer atleten konden aan deelnemen. 

Vier Houtlandatleten werden op basis van resultaten van de laatste 2 jaar geselecteerd om deel te nemen. 

Rani Vincke greep de aangeboden mogelijkheid met beide handen en spurtte op de 100m vlak naar de Vlaamse titel. Haar 11"83 werd wel gelopen met iets te veel rugwind, maar dat nam niet weg dat ze even later het hoogste podium mocht beklimmen.

Naast goud voor Rani wisten nog twee clubgenoten een medaille in de wacht te slepen. Ward D'Hoore deed dit reeds in de voormiddag op de 5000m. Al snel ontstond een kopgroepje van drie atleten die onder elkaar zouden uitmaken wie waar op het podium zou komen. In 14'26"06 moest Ward net de duimen leggen voor de winst maar werd toch knap tweede. Ook Yorunn Ligneel werd er tweede maar dan in het hoogspringen. De strakke maar onregelmatige wind speelde haar wat paten bij de aanloop maar met 1m74 kon ze zeker niet ontevreden zijn.

Maité Beernaert kon er niet niet voor zorgen dat er een 4 op 4 zou gescoord worden wat medailles betrof. Ook al sloot ze haar wedstrijd af op een voorlopige 3de plaats, ze werd toch nog door een volgende springster terug voorbij gegaan en werd 4e. Maar ontevreden was ze niet want de 5m83 na een regelmatige wedstrijd oversteeg enigszins de verwachtingen.