Ward D'Hoore knap 10e op BK veldlopen

De veldloop in het grote Park van Laken in Brussel is niet alleen de laatste manche van de Crosscup maar geldt ook als Belgisch kampioenschap. Ook al regende het de laatste dagen weinig of niets en was de ondergrond daardoor goed beloopbaar, de sterk golvende omloop zorgt er steevast voor een zware wedstrijd. 

Vijf Houtlanders trokken naar Brussel om er hun crossconditie voor de laaste keer te etaleren.

Het startte met Jasper Coddens bij de 2de jaars pupillen. Na heel wat overwinningen tijdens het afgelopen seizoen toonde Jasper zich ook vandaag zeer sterk en eindigde op een knappe 5de plaats. De volgende die in actie kwam was eerstejaars scholier Elouan Cauwels. Hij kreeg al 4000m omloop voorgeschoteld, begon niet te voortvarend maar eindigde uiteindelijk op een mooie 9de plaats.

Junior Tristan Gevaert kon zijn prestatie van tijdens het Vlaams kampioenschap niet herhalen, toen won hij immers de wedstrijd. Enigszins voorspelbaar want Tristan is een "flyer" en de omloop in Brussel is te zwaar om deze troef uit te spelen. Hij liep er een zeer degelijke wedstrijd en vertoefde er bijna de volledige wedstrijd op een 5de plaats. Een plaats die hij ook bezette toen hij over de finish liep.

Ook Ward D'Hoore is meer de man van de lichtere omlopen maar dat weerhield hem niet om vandaag een zeer sterke wedstrijd af te werken. De senioreswedstrijd ging over 9000m zodat Ward zich niet liet vangen toen er zich een negental atleten afscheidden van de rest. Aanvankelijk liep hij rond een 20ste positie maar kon zich rustig aan opschuiven naar voor om uiteindelijk op een zeer sterke 10de plaats te eindigen.

Broer Raf D'Hoore startte dan weer op de korte cross die over 2000m werd gelopen. Voor Raf waarschijnlijk dan weer iets te kort om zijn volle capaciteiten te ontplooien. Hij eindigde knap 32ste op een totaal van 158 deelnemers.