Ward D'hoore loopt naar winst in Deinze, familie Cauwels haalt podium in Brugge

De veldloopliefhebbers hadden vandaag de keuze uit de 1ste Brugse veldloop of de 3e Grote Prijs Oost-Vlaanderen in Deinze. 

Onze G-atleten kozen in grote getale voor Deinze, en kregen het gezelschap van 3 seniors heren, die een afstand van 8,2Km moesten lopen.

Van bij de start werd meteen duidelijk dat onze Ward D’Hoore de te kloppen man ging zijn, de laatste weken toonde hij op training al dat de conditie in stijgende lijn zat en dat bevestigde hij ook in Deinze.  Ward won de seniorencross in Deinze na een lange solo, reeds in de 2e ronde zette hij zijn versnelling in en liep steeds verder uit op zijn tegenstanders.

In dezelfde sterk bezette wedstrijd werd Niels Vandoorne knap negende. Niels speelde de ganse wedstrijd jojo met de 7e plaats maar had de pech dat hij tegen mannen met een sterk eindschot liep en daardoor zijn meerdere moest erkennen in de sprint om de 7e plaats, toch liep Niels al terug een stuk beter dan zijn vorige wedstrijd in Waregem, ook bij hem zit het dus moet met een stijgende vormcurve. Laatste senior was onze Raf D’hoore, de broer van winnaar Ward had vandaag een mindere dag maar vertikte het om het bijltje erbij neer te leggen en vocht knap naar een 14e plaats.  Vanaf volgende week kan Raf zich terug toeleggen op de korte crossen.

Iets dichterbij de deur zagen we dan weer de opkomst van 39 HAC-atleten in Brugge. Zeker bij de jeugd was de opkomst groot, met maar liefst 31 jonge enthousiastelingen.

Zoals we in de veldlopen wel vaker gewoon zijn, zorgden Maluenn en Elouan Cauwels voor de podiumplaatsen door elke naar de 3e plaats te lopen. Daarnaast waren er ook nog heel wat mooie top 10-plaatsen te noteren en zagen we ook veel andere mooie prestaties.

Bij de cadetten heren (2006) was er een knappe 4e plaats voor Balder Van Eenoo te zien. Bij de dames kwam Amber Dawyndt uit in de categorie senioren terwijl Patsy Maegerman haar debuut maakte bij de masters. Amber kon zich na een snelle start mooi blijven handhaven in de eerste gelederen, ze verteerde de omloop zeer goed en liep naar een zeer knappe 4e plaats, een heel duidelijke progressie met haar vorige cross in Waregem.  Het podium kom stillaan in zicht voor Amber. Bij de masters kwam Patsy ongelooflijk uit de startblokken, ze gaf de eerste 100m bijna iedereen het nakijken maar moest dan wel wat gas terugnemen, toch viel ze niet helemaal terug en kon mooi naar een 6e plaats lopen bij de Masters vrouwen, dit smaakt duidelijk naar meer.

Bij de masters heren kwam er 1 deelnemer van HAC aan de start.  Serge De Blauwe, die zich vooral als een vis in het water voelt in zwaardere, modderige crossen kwam nooit echt in zijn ritme op deze omloop en moest tevreden zijn met een knappe 6e plaats.  Serge komt zeker nog aan zijn trekken in de crossen na Nieuwjaar.

 • Benjamins meisjes 2011: Margo Desnyder (10e)
 • Benjamins meisjes 2010: Mirre Denys (5e), Anna Depoortere (9e), Elise Hollevoet (10e) en Amber Desplenter (14e)
 • Benjamins jongens 2011: Lars Vereecke (11e)
 • Benjamins jongens 2010: Ward Buysse (10e), Baue Van Eenoo (23e) en Senne Hoste (27e)
 • Pupillen meisjes 2009: Maluenn Cauwels (3e), Bélem Van de Walle (13e) en Zoë Van Acker (21e)
 • Pupillen meisjes 2008: Elena Walraet (6e), Jietse Mortelé (7e), Zita Luyckx (8e), Juliette Depoortere (11e), Hannah Masschaele (14e), Emma Brouckaert (15e) en Alyssa Hollevoet (24e)
 • Pupillen jongens 2009: Robin Van de Walle (6e), Jason Robaey (10e), Seppe Desnyder (30e) en Tiemen Swimberghe (31e)
 • Pupillen jongens 2008: Tore Dekoninck (11e)
 • Miniemen meisjes 2007: Pauline Inghelbrecht (9e) en Axelle Blomme (13e)
 • Miniemen meisjes 2006: Norah De Bruycker (4e)
 • Miniemen jongens 2007: Elouan Cauwels (3e) en Milan Marchand (17e)
 • Miniemen jongens 2006: Mauro Carlier (5e)
 • Cadetten heren: Balder Van Eenoo (8e), Victor Simoens (16e), Tristan Gevaert (18e), Kobe Deroo (26e) en debuterende Wout Godderis (33e)
 • Masters dames: Patsy Maegerman (6e)
 • Seniores dames: Amber Dawyndt (4e)
 • Masters heren: Serge De Blauwe (6e)

Tekst: Jens Seynaeve en Andy Inghelbrecht