Yorunn en Tibe zijn Vlaams kampioen, Jolijn haalt zilver en brons

 

Om 9u30 startte de eerste wedstrijd op de Vlaamse indoorkampioenschappen voor cadetten en scholieren in Gent en Tibe Delaere die er voor Houtland van de partij was, scoorde meteen voortreffelijk. Met 1m84 won hij niet alleen de Vlaamse hoogspringtitel bij de cadetten maar evenaarde hij ook het provinciaal record (dat hij nu samen heeft met clubgenoot Mathias Sanctorum - toen nog lid van FLAC) en gaf hij het goede voorbeeld aan de 10 andere Houtlandatleten die nog moesten volgen. 

Heel wat later op de middag werd ook Yorunn Ligneel Vlaams kampioen in het hoogspringen maar dan wel bij de scholieren meisjes. Ook zij verbeterde er haar persoonlijk record en bracht het op 1m68. Jolijn Verhaeghe wist dan wel geen nummer te winnen maar zij compenseerde dit met 2 persoonlijke records en evenveel medailles. Jolijn werd eerst 3de in het verspringen met 5m41 en ze haalde daarna zilver in het hinkstapspringen met 10m57 als beste resultaat.

Op de 400m bij de scholieren jongens werd Timon Inghelbrecht in de nadelige binnenbaan geplaatst maar hij liet dit niet aan zijn hart komen en snelde eveneens naar een persoonlijk record (52"65) en een knappe 4de plaats. Ook op de 400m maar dan bij de cadetten meisjes liep Elien Anckaert een sterke wedstrijd en eindigde er 2de in haar reeks in 62"60. Dit leverde haar de 6de plaats overall op. Jens Keerman stootte de cadettenkogel 10m86 ver, net geen nieuw record maar hij kon er wel een onverhoopte finaleplaats meer veroveren en werd er uiteindelijk 7de mee.

Bij de scholieren kwamen er 2 Houtlanders in actie in het kogeltoten. Beiden bleven er toch een stuk onder hun mogelijkheden wat voor Stan Van Wassenhove 12m77 en een 6de plaats opleverde. Mattice Ameele, die sinds enkele weken de draaitechniek toepast en daardoor wat onregelmatig is, bleef steken op 12m26 en een 9de plaats.

Jospehine Vandenbussche startte in de 3e reeks van de 60m bij de scholieren en werd er 6de in 8"58, een tiende boven haar PR en scholiere Libelia Vincke liep naar 27"51 in de minder gunstige baan 3 op de 200m en werd er 3de in haar reeks.

Wout Godderis was met de minst snelle tijd ingeschreven op de 400m bij de cadetten maar dook met 63"08 bijna 3 seconden onder zijn persoonlijk record en wist zo enkele concurrenten achter zich te houden. Hij eindigde er als 4de in de 1ste reeks.