Zilver en (2x) brons op Nationaal Criterium in Nijvel

Op het Nationaal Jeugdcriterium in Nijvel komen jaarlijks de sterkste jeugdatleten van over heel het land samen, waardoor deze wedstrijd dan ook wordt gezien als het officieuze Belgisch Kampioenschap. Van onze club werden 9 atleten geselecteerd om hier aan deel te nemen, en allen mochten ze tevreden naar huis.

 

De verrassing van de dag kwam van Zoë Van Acker. Zij had een superdag en kon zowel in het kogelstoten als het discuswerpen een bronzen medaille behalen. Dit tot twee keer toe met een dik persoonlijk record. De kogel stootte Zoë 10m89 ver en bij discus wierp ze een mooie afstand van 27m41. Een prachtige dag dus voor onze Zoë om zo haar miniemencarrière af te ronden!

 

Ook tweedejaarspupillen Wiebe GevaertXander Rondelez ,Vic Seys en eerstejaarspupil Matthias Vanderpijpen mochten het beste van zichzelf geven in Nijvel, maar voor hen was het al een heel mooie prestatie dat zij die selecties haalden. De focus lag vooral op een leuke ervaring en een eventueel persoonlijk record. Wiebe (8ste in discuswerpen met 20m11) gooide een dik persoonlijk record, Xander (11e in het discuswerpen) wierp 17m68 en bleef hiermee net onder zijn persoonlijke beste. Vic liep een sterke 1000 meter (11e in 3'26"46) en stond duidelijk zijn mannetje in een groot en sterk deelnemersveld. Matthias mocht zowel deelnemen aan de 60 meter spurt als het verspringen. Hij bleef 2 keer onder zijn records (ver 18e met 3m40 en 21ste op de 60meter sprint met 9”33) maar heeft toch een mooie ervaring achter de rug als eerstejaars pupil.

 

Bij de miniemen jongens liep ons sprintkanon Tiemen Swimberghe naar een zilveren medaille op de 300 meter met een knap persoonlijk record (40"95). Ook op de 80m sprint kon hij zich voa de reeksen plaatsen voor de finale en werd hier uiteindelijk 5de met een scherpe chrono van 10"30. Chapeau!

 

Seppe Luyckx bleef vandaag wat onder zijn kunnen. Op de 80mhorden werd hij gehinderd door een atleet in de baan naast hem waardoor Seppe volledig uit balans werd gehaald. Ondanks de hinder liep hij toch nog een tijd van 14”57. Ook bij het verspringen had hij meer verwacht dan de 4m41 en de 15plaats. Verder liep Thibault Boone een mooi persoonlijk record op de 300 meter. Hij werd als eerste jaars miniem knap 6e met 44"04. Op de 80mHorden liep Thibault een mooie race in 14"76.

 

In de namiddag kwam Leon Buffel als tweedejaarsbenjamin ook in actie. Leon liep op de 600 meter naar een 7e plaats in 2’04”79.  In het hoogspringen werd hij knap 5e met een sprong over 1m00. Helaas voor Leon liepen de twee competities wat op hetzelfde moment waardoor Leon geen poging meer kreeg op 1m05.

 

Met een zilveren en 2 bronzen medailles en heel wat knappe prestaties mogen deze atleten hun seizoen met terechte trots beëindigen. Nu even rust, en daarna weer opnieuw verder bouwen richting de winter!