Zilver voor Emma op Kampioenschap van Vlaanderen

Onze cadetten jongens en meisjes lieten weer van zich horen. In "relatief" grote getale gingen ze naar het KVV en zetten er volgende prestaties neer.

Bij de dames:

Vienna Mortelé liep een mooie 60m vlak in 8.41, een evenaring van haar PR. Goed gestart vandaag dus, maar op de 200m deed ze het nog veel beter. Ze verbeterde haar PR met maar liefst 80 hondersten en bracht het op 27.26! Axelle Damman had op diezelfde 200m minder geluk, een valse start zorgde ervoor dat ze het beste van zichzelf niet kon tonen.

Lies Brugghe deed net als Vienna mee aan de 60m. Ze klokte af in 8.69, iets boven haar persoonlijk record. In het hinkstapspringen ging het haar beter af. Ze verbeterde haar PR tot 9m88 en werd 5de. Delphine Seynaeve deed eveneens mee aan het hinkstapspringen en verbeterde ook haar persoonlijk record en bracht het op 9m51, ze werd 6de.

Tyra Steur deed ook mee aan het hinkstapspringen maar dan bij de scholieren, ze sprong een nieuw persoonlijk record namelijk 10m07 en werd daarmee 8ste.

De grootste medaillekansen waren er voor Emma Staelens. Op de 60m horden stond ze als 2de ingeschreven en deze plaats verzilverde ze dan ook in de finale! Ze klokte af in 9.31 (dezelfde tijd als de nummer 3 van het kampioenschap) maar de fotofinish besliste dat Emma net iets sneller was. Daarnaast deed Emma ook mee aan het hoogspringen. Ze sprong een degelijke 1m50 en werd 8ste. Ook Ilke Lagrou koos er voor om de horden en hoogspringen te combineren maar dan bij de scholieren. Op de horden liep ze een behoorlijke 9.90. In het hoogspringen ging het haar wat beter af, ze sprong een nieuw persoonlijk record (1m61) en werd daarmee mooi 5de.

Bij de heren: 

Simen Callewaert liep naar een mooie tijd op de 400m vlak. Hij verbeterde zijn record tot 56.71, dit was de 7de tijd overall. Lucas Boone liep eveneens de 400m maar dan bij de scholieren. Hij verbeterde zijn record tot 53.27.

Aaron Stockx sprong in het polsstokspringen 2m70. Het leverde hem de 7de plaats op. Een behoorlijke prestatie gezien Aaron de laatste weken niet helemaal kan doorgaan door een hielkwetsuur.

Bavo Parmentier wou de kleuren van houtland verdedigen in het kogelstoten maar door een lichte blessure besloot hij forfait te geven.

Een dikke proficiat aan al deze atleten! Zo goed als iedereen behaalde vandaag wel ergens een PR en dat alleen als is zeker een reden om als trainers trots te zijn!