Zilver voor Tore Dekoninck op PK Meerkamp

Op het Provinciaal Kampioenschap meerkampen heeft Tore Dekoninck de zilveren medaille gehaald bij de pupillen jongens. Daarnaast waren er ook nog mooie ereplaatsen voor Benjamin Logier, Seppe Gevaert en Norah De Bruycker.

Bij de benjamins meisjes was Anna Depoortere onze enige deelneemster. Ondanks een lichte blessure aan haar been die ze opliep tijdens het verspringen, hield ze nog knap vol voor de 600 meter. Dit leverde haar 318 punten en een 17e plaats op.

Bij de benjamins jongens kwamen Benjamin Logier, Ilian Naert en Chiel Vandromme in actie. Benjamin, die nog maar sinds begin deze maand aangesloten is, maakte indruk door 'makkelijk' zijn reeks van de 600 meter te winnen. Met ook nog een sprong over 1,05 meter in het hoog verzamelde hij 1134 punten, goed voor een 4e plaats in de algemene ranking. Chiel pakte vooral punten op de 60 meter en werd 13e, Ilian haalde een 16e plaats.

De pupillen meisjes werden vertegenwoordigd door Elena Walraet, Zita Luyckx, Bélem Van de Walle en Maluenn Cauwels. Elena spurtte weer op hoog niveau en won de 60 meter in 8"89. In het hoogspringen geraakte ze helaas niet over haar aanvangshoogte, waardoor ze een een streep moest trekken door een goed klassement. Uiteindelijk werd ze wel nog eerste clubgenote met een 11e plaats. Bélem kende een betere dag: zowel op de 60 meter, het kogelstoten, het hoogspringen als op de 1000 meter verbeterde ze zich knap. Hiermee werd ze 21e en 5e eerstejaars pupil. Zita presteerde vrij constant en werd 15e, Maluenn haalde een 22e plaats.

Bij de pupillen jongens wou Tore Dekoninck revanche nemen na de 4e plaats van vorig jaar. Met een sterk presterende Seppe Gevaert en de snelle Wout Vanderpijpen was er ook te duchten concurrentie van de eigen club. Ook Cyril Vermeire en Moris Vandromme waren van de partij en presteerden op niveau. Bij het kogelstoten wierp Tore serieus onder zijn kunnen en met 8,94 meter bleef hij ruim een meter onder zijn record. Toch bleef het kopje niet te lang hangen. Met een degelijk 9"18 op de spurt, een mooi record van 4,07 meter in het verspringen en vooral een enorme verbetering tot 3'37 op de 1000 meter kon hij zich verzekeren van de zilveren medaille. Seppe Gevaert verbeterde zijn records in kogel, 60 meter en op de 1000 meter en werd knap 5e. Wout won de spurt in 8"88, wierp en sprong heel degelijk, maar de lange afstand is niet zijn ding. Hij werd 10e in het algemeen klassement. Cyril kende niet zo'n goede spurt, maar deed het in de andere nummers wel heel degelijk en werd 17e, Moris werd 19e.

Bij de miniemen meisjes waren er 3 deelneemsters van onze club. Norah De Bruycker werd 3e in het verspringen en 2e op de spurt, maar kende mindere werpnummers. Met een voortreffelijke 1000 meter werd ze nog mooi 6e. Emme Declerck, de laatste tijd in goeie doen, presteerde vrij constant en liep vooral een mooie 1000 meter. Hiermee werd ze 13e. Eerstejaars Axelle Blomme deed het naar behoren op de spurt en in het ver, maar de werpnummers liggen haar niet echt. Uiteindelijk werd zij 17e.

Elouan Cauwels ten slotte was de enige jongen bij de miniemen. Hij kende geen topdag, maar zoals wel vaker pakte hij een hoop punten op zijn 1000 meter. Met 2036 punten werd hij 12e.

De volledige uitslag kan je vinden op https://www.flac.be/wedstrijden/wedstrijdresultaten/

Foto's van de wedstrijden (met dank aan Wim Gevaert) zijn te vinden op de Flickr-pagina van de club via deze link: https://flic.kr/s/aHsmBqoiTZ