Drie medailles op BK in Gentbrugge

Voor het eerst werden de Belgische kampioenschappen "alle categorieën" over 3 dagen geprogrammeerd en werd het traditionele Koning Boudewijnstadion omgeruild voor het Wouter Weylandstadion in Gentbrugge.

Op vrijdagavond kwamen al 3 Houtlandatleten in actie. Amber Dawyndt en Nore Vandekerckhove in de reeksen van de 800m en Ward D'Hoore in de rechtstreekse finale over 5000m. Ward liep een verstandige wedstrijd en liet een vijftal al vroeg in de wedstrijd gaan. Daarin 2 atleten die mikten op een internationale limiet, 2 hazen en een overmoedige loper die de snelle opening later in de wedstrijd zou bekopen. Ward leidde het achtervolgende groepje en wist zijn concurrenten te verslaan in een lang gerokken eindspurt. Hij haalde hiermee brons in 14'04"46. De beide dames liepen allebei een knappe reeks van de 800m. Amber moest echter bijna de gehele wedstrijd alleen lopen wat een echt sterke chrono in de weg stond. Ze eindigde als 5de in haar reeks in 2'17"68. Nore kon wel op concurrentie rekenen en liep in het zog van een iets sterkere atlete naar een dik persoonlijk record. Haar 2'12"98 leverde een 4de plaats op in haar reeks. Beiden konden zich met hun tijd wel niet plaatsen voor de finale op zaterdag.

De zaterdagsessie leverde onze club weliswaar geen medailles op, toch werden enkele sterke prestaties neergezet en werd de basis gelegd voor een medaillekans op zondag. Rani Vincke en Libelia Vincke snelden op de 100m allebei naar een nieuw persoonlijk record. De 11"57 van Rani was voldoende voor een finaleplaats terwijl Libelia met haar 12"01 net 2 honderdsten tekort kwam voor zo'n finaleplaats. Later op de middag liep Libelia ook nog 24"80 op de 200m. Hiermee werd ze 3de in haar reeks en 12de overall. Ook Aurèle Vandeputte wist zich met gemak van een finaleplaats te verzekeren maar dan op de 800m. Van bij de start nam hij de koppositie, controleerde de wedstrijd en nam ook de reekswinst (1'49"74) die zekerheid gaf over deelname aan de finale.

In het verspringen bij de dames, waar ook ene Nafi Thiam aan deelnam, mochten zowel Maité Beernaert als Laura Ooghe mee naar de finale. Laura, nog maar scholier, sprong een zeer knappe 5m62 wat haar een 8ste plaats opleverde. Maité sprong een zeer onregelmatige wedstrijd en haalde uiteindelijk 5m73 voor een 6de plaats. Eerder op de middag werd Maité ook nog 8ste in het kogelstoten met een eerder teleurstellende 12m55.

Op zondag was het afwachten of Rani Vincke en Aurèle Vandeputte hun mogelijke podiumplaats zouden verzilveren. Aurèle, die net als tijdens het B.K. indoor gegangmaakt werd door clubgenoot Timon Inghelbrecht, liep er voor de winst en voor een limiet voor het W.K. Net zoals vorige week kwam hij met 1'45"65 zeer dicht bij de gevraagde limiet maar hij moest hierbij een concurrent voor zich dulden. Hij had niet de superbenen waarop vooraf gehoopt, klonk het na de wedstrijd. Maar met zilver en terug een zeer knappe tijd kan hij toch positief terugkijken op zijn kampioenschap. Rani deed in de finale van de 100m nog beter dan in de reeksen en haar nieuwe PR (11"54) leverde haar een bronzen medaille op.

Yorunn Ligneel mistte maar net een podiumplaats in het hoogspringen. Met 1m80 bevestigde ze haar vormpeil en de nipte misser op 1m82 laten het beste vermoeden voor de nabije toekomst. Dylan Volckaert kwam als eerste in actie in het hamerslingeren. In zijn eerste deelname aan deze kampioenschappen liet hij met 41m15 een nieuw persoonlijk record noteren en werd er 10de mee. Op de 100m horden kwam Elise Depreiter Malysse zwaar in aanraking met de 2de horde. Daardoor verloor ze het goede ritme en eindigde als 8ste in haar reeks in een iets mindere 16"42.