32 jeugdatleten in Gentse Indoormeeting

De Open Jeugdmeeting in Gent zorgde voor een recordopkomst van onze club: maar liefst 32 atleten zetten er hun beste beentje voor. De mindere organisatie en vooral de dramatische werking van het secretariaat zorgden voor een zeer chaotische middag, met foute uitslagen en vele verkeerde naamsveranderingen. Uiteindelijk lieten onze atleten dit niet te veel aan hun hart komen en konden ze allen mooie prestaties realiseren.

Topprestatie van de middag kwam op naam van Elena Walraet. Met een stevige 8”86 op de 60 meter liep ze naar winst in haar reeks, een 4e plaats op de nationale ranglijsten en een verbetering van het 10 jaar oude clubrecord van Tyra Steur. Ook Norah De Bruycker toonde haar uitstekende vorm en werd 3e in het verspringen met 4,61 meter, 3e in het hoogspringen met 1,46 meter, 4e op de 60 meter horden met 9”97 en 6e op de 150 meter in 20”63. Zowel op de horden als op de 150 bleef ze heel nipt boven de clubrecords van Iza Lauwers.

Bij de jongens blonken Tore Dekoninck en Wout Vanderpijpen opnieuw uit. Tore, één van de vele ‘slachtoffers’ van de fouten op het secretariaat, kon na veel problemen en discussies toch zijn 60 meter horden afleggen, en zijn tijd mocht er zijn: met 11”03 werd hij mooi 5e. In het kogelstoten verbeterde hij zijn clubrecord naar 9m95, en won hij de wedstrijd met meer dan een meter voorsprong op de rest. Hiermee blijft hij uiteraard de ranglijsten aanvoeren. Ook leeftijdsgenoot Wout Vanderpijpen schitterde opnieuw, dit op de 60 meter. Na een spannende race moest hij nipt vrede nemen met de 2e plaats. Met 8”72 bleef hij 1 honderdste boven zijn eigen record, en ook hij blijft de ranglijsten aanvoeren: wat een weelde bij onze jeugd!

Ook alle andere atleten deden natuurlijk hun uiterste best en zorgden voor knappe prestaties. Bij de benjamin jongens kwamen Ward Buysse, Arthur Geeraert, Senne Hoste, Lowie D’Hondt, Gertjan D’Hondt, Stan Vandewalle, Ilian Naert en Baue Van Eenoo in actie. Ward bewees met 3m29 in het verspringen opnieuw dat hij prima kan verspringen, terwijl Baue zichzelf verraste in het kogelstoten. Voor de laatste 5 was het hun eerste Indoorwedstrijd ooit, een mooie belevenis! Bij de benjamin meisjes mocht Mirre Denys voor de eerste keer proeven van Indoor aan de zijde van de iets meer ervaren Amber Desplentere, en met een mooie tijd op de 60 meter mocht ze dan ook tevreden naar huis.

Bij de pupillen jongens zagen we naast Tore en Wout ook Jason Robaey, Robin Van de Walle, Seppe Gevaert, Henri Verbeke, Tiemen Swimberghe en Moris Vandromme. Deze jongens deden het vooral goed op de 60 meter spurt en Seppe zette ook een mooie tijd neer op de 1000 meter.

Bij de pupillen meisjes werden we vertegenwoordigd we het vriendinnengroepje Elena, Zita Luyckx, Maluenn Cauwels en Bélem Van de Walle. Een onzachte botsing met een pilaar in de opwarming kon Maluenn niet tegenhouden om een mooie 3’47”58 en reekswinst te halen op de 1000, net voor Elena. Ook Zita en Bélem liepen een mooie 1000 meter.

Bij de miniemen jongens zagen we dan weer Louis Verbeke, Milan Marchand, Jorrit Debeer, Wout Keerman en Elouan Cauwels in actie komen. Louis zette met 11”14 een 6e tijd neer op de horden. De andere jongens zijn nog allemaal eerstejaars en gingen vooral voor de persoonlijke records.

Bij de miniemen meisjes ten slotte waren naast Norah ook Pauline Inghelbrecht, Manon Beernaert, Emme Declerck en Axelle Blomme van de partij. Door de vele vertragingen was het moeilijk om zich te focussen, maar desondanks mogen ook deze meisjes tevreden zijn van hun middag.

 

Image: