B.K. brons voor Maité Beernaert in het kogelstoten

De spiksplinternieuwe indoorhal in Louvain-la-Neuve was het decor voor de Belgische indoorkampioenschappen voor junioren en beloften; Wij trokken er heen met 3 beloften en 1 juniore. Maité Beernaert, onze enige junior, haalde er ook onze enige medaille.

Omdat haar aanloop in her verspringen Maité op haar enige voorafgaande wedstrijd in de steek liet en zich zo niet kon kwalificeren voor deze kampioenschappen, moest ze noodgedwongen uitwijken naar het kogelstoten. Geen titelambities op dit nummer al deed ze het verre van slecht. Ze behaalde er immers met 11m92, 1 cm onder haar 1 week oude PR, een mooie 3de plaats bij de junioren. Op de 200m liep ze later op de dag vanuit baan 5 naar een nieuw persoonlijk record (25"26) en een 5de plaats overall.

Ook belofte Rani Vincke nam 2 nummers voor haar rekening. Eerst op het programma was de 60m. Ze werd er 2de in haar reeks in 7"61, en goed voor de 5de tijd overall en dus een finaleplaats. In die finale benaderde ze haar eigen record tot op 1 honderdste maar kwam net 2 honderdsten te kort voor een podiumplaats en eindigde op een 4de plaats. Op de 200m spurtte Rani naar 25"05 en een 7de plaats overall.

Ook Lies Brugghe kwam aan de start van de 60m bij de beloften en kon na een iets mindere start toch nog eindigen in 8"54, slechts 8 honderdsten onder haar PR. Een finaleplaats was voor Lies met deze tijd niet weggelegd.

Tyra Steur startte dan weer met podiumambities in het kogelstoten bij de beloften. Ze opende haar wedstrijd goed en met haar 11m57 in haar 2de poging kwam ze op een voorlopige 3de plaats. Ze kon zich echter niet meer verbeteren en werd uiteindelijk 4de.