BK brons voor Ward D'Hoore

De Belgische kampioenschappen voor junioren en beloften in Brugge werden geteisterd door overvloedige regen. Zo erg zelfs dat de wedstrijden een tijdlang werden stil gelegd. 

Nog voor de zondvloed kwam Danielle Hessel aan de start van de 400m voor junioren. De wedstrijd werd in 2 reeksen gelopen maar in geen van beide reeksen was de naam van Danielle terug te vinden. Met ongeloof trok trainer Noel Coddens heen en weer van starter tot secretariaat to bleek dat met in het secretariaat een verkeerd borstnummer had opgegeven.  Geen ideale voorbereiding voor een wedstrijd dus maar Danielle liep toch een stevige 400m en eindigde als 6de in 59"27.

Phebe Delafontaine stond ook op de deelnemerslijsten voor de 1500m bij de beloften maar zij verscheen niet aan de start. 

Ook op de 1500m bij de beloften werd Ward D'Hoore vooraf als een van de titelkandidaten naar voor geschoven.  Maar dan mocht er niet te traag gelopen worden want er zaten enkele concurrenten met een betere eindspurt dan hijzelf. Ward nam daarom direct na de start de koppositie en bepaalde zo het tempo. Hij bleef op kop tot 200m voor het einde en kon zich in de eindspurt toch mooi naar een bronzen medaille lopen in 4'06"04.