BK en KVV meerkamp indoor

Net voor het Pk veldlopen van morgen werd er indoor het Belgisch/Vlaams en Waals kampioenschap meerkamp afgewerkt. Bij de cadetten behoorde Emma bij de geselecteerden en kwam aan de start zonder verwachtingen, een aanval op het clubrecord was de betachting, hoever we zouden komen zou op het eind van de dag zien.

Eerste proef van de dag start om 9u30, meerkampers zijn er graag vroeg bij, 60mH. Emma vertrekt in de reeks met de sterkste tijden. Ze laat onmiddelijk een super start op tekenen, maar raakt de eerste horde, komt hierdoor eventjes uit balans, maar komt terug in haar ritme en klokt af in een mooie 9.33. Emma zelf half tevreden over haar horden, maar we ze is goed gestart. 

Volgende proef hoogspringen, de discipline waar ze telkens door een te grote foutenlast al een tijdje niet er uithaald wat in haar zit. Vandaag valt alles wel mooi in de plooi. Gestart op 1,35m kwestie van zeker punten achter je naam te hebben, blijft Emma vlot bij de eerste poging de hoogtes overmeesteren, bij 1,48 eventjes een 2de poging, maar dan vlot over 1,51 en 1,54 en zelfs 1,57 word na 2 pogingen overschreden (evenaring van haar clubrecord). De vele sprongen beginnen naar het door te wegen en zo blijft het bij 1,57m, een serieuze mentale boost.

Kogelstoten verloopt goed maar hier kan ze geen super worp verwezenlijken, met 9,89m blijft een stuk onder haar pr maar in het klassement blijft Emma wel haar concurrenten voor. De laatste 2 proeven worden voor iederen van groot belang.

De eerste sprong bij het verspringen landt op 4,76m een start die kan tellen, de 2de poging is minder, maar bij de laatste sprong haalt Emma er nog eens alles uit en 4,92m is het resultaat (nieuw pr). Na 4 van de 5 disciplines bekleed Emma de 2de plaats in het algemeen klassement. Maar de tegenstand volgt op korte afstand.

Om de dag af te sluiten lopen de meisjes een 800m. Niet haar meest favoriete nummer maar beter dan vorig jaar is de betrachting, ook het clubrecord is binnen handbereik. In het goed ingedeelde wedstrijd haalt Emma eruit wat ze nog in haar heeft, eindtijd 2'50". Spijtig genoeg zijn enkele  van haar concurrenten specialisten op de 800m en moet Emma enkele plaatsen prijs geven. Wat resulteerd in een 2de plaats op het Vlaams kampioenschap en de meest ondankbare plaats op het Bk, 4de. 

Na de aankomst heerst eerst ontgoocheling, maar deze maakt dan snel plaats voor blijschap. Met een totaal van 3059 punten verpulverd ze oude clubrecord (2894 p.).

Mooie prestatie van alle atleten op de indoor meerkamp, mooi om alle meerkampers als een grote vrienden groep met elkaar zien om te gaan, morgen naar die andere grote vrienden groep om deze ondersteuning te geven bij de organisatie van het Pk veldlopen, go HAC.

Op de foto alle medaille winnaars van de dag bij de cadetten meisjes.