Bk meerkamp te Nijvel dag 1

In een nat en kil Nijvel ging vandaag het Bk meerkamp van start, Emma is hier voor HAC onze enige vertegenwoordiger. Als 4de gerangschikt,maar met nog enkele atleten die nog geen prestatie hebben op de 6-kamp is alles mogelijk.

De 80mH is zoals gewoonlijk het openingsnummer. De piste die zwaar verouderd is en dringend aan vervanging toe is, voorspelt niet veel goeds. Doch,Emma loopt de 3de tijd van 24 deelnemers en mag met 12.60 tevreden zijn. Manon Schauwers die de absolute favoriete is, loopt 0,50 trager dan haar best tijd, ze finisht in 12,27. 

Veel rust krijgen de dames niet want het hoogspringen start een 20 min na de horden. Voor Emma een lastig nummer. Voelt nooit het goede ritme aan en moet echt werken voor haar 1,51. 1,54 mist ze telkens nipt.

Het kogelstoten is dan wel weer aan Emma besteed, hier laten alle andere atleten steken vallen. Emma stoot de kogel naar 10,68 en eindigt daarmee 2de. Slechts 3 atleten gaan over de 10m, alle andere gaan met moeite over de 9m.

Op het einde van de middag staat Emma verrassend op de tweede plaats met 1993 p. Maar alles is nog mogelijk,de top 7 staat binnen 100 p. van elkaar. Zondag belooft zonnig en spannend te worden.