Drie maal eremetaal op Vlaamse kampioenschappen

Met 7 atleten kon Houtland een mooie delegatie uitsturen naar de Vlaamse kampioenschappen alle categorieën in het Oost-Vlaamse Oordegem. Twee maal zilver en een bronzen medaille en enkele mooie persoonlijke prestaties aren er weggelegd voor onze clubgenoten.

Zilver was er voor Orphée Depuydt op de 100m. Nadat ze haar reeks eerder op de dag overtuigend had gewonnen in 11"81, moest ze tijdens de finale enkel de duimen leggen voor Sarah Rutjens, deed nog 2 honderdsten af van haar tijd in de reeksen en haalde zo zilver binnen in een persoonlijk record.

Ook Jürgen Verbrugghe haalde zilver binnen maar dan wel in het kogelstoten. Terwijl we de laatste jaren steevast de titel mochten vieren, was het dit jaar anders. Na 2 opeenvolgende spierscheuren waardoor hij zowel het einde van het vorige zomerseizoen als het indoorseizoen in rook zag opgaan, gaf deze zilveren medaille met 15m68 toch voldoening. Zijn bronzen medaille met de discus zorgde daar ook voor want met zijn laatste poging verbeterde hij zich van 46m tot 47m24 en steeg zo van vier naar drie op de ranglijst. 

Het hamerslingeren voor de dames stond al om 9u geprogrammeerd. Voor dag en dauw trok trainer Geert Vanmassenhove met 3 Houtlanddames naar Oordegem. Ilke Lagou bewees dat ze als eerstejaars junior dit seizoen al een contstante haalt van 50m-worpen. Zij werd 4de met 50m21. Wege Vanbaelenberghe, nog scholier, slingerde de voor haar 1kg zwaardere hamer dan normaal, naar een mooie 43m37 en puurde zo als 7de een finaleplaats uit haar deelname. Marleen Van Parijs slingerde het 4kg zware tuig 32m71 ver en werd daarmee 10de.

Ward D'Hoore, net terug van een verblijf met school in Barcelona, opende met deze kampioenschappen zijn zomerseizoen. Hij kon goed mee in de tred van de wedstrijd en moest slechts in de slotfase wat terrein prijs geven. Zijn 3'54"68 en 6de plaats stelden hem dan ook tevreden.

Anke Lagrou trad, net als Jürgen, zowel met de kogel als met de discus in de werpcirkel. Het discuswerpen begon matig maar bij haar derde poging lukte ze 33m66 waardoor ze opklom naar de 8ste plaats en de daarbij horende 3 extra beurten. Deze brachten echter geen verbetering meer. In het kogelstoten bleef het bij de eerste 3 pogingen want de 10m33 van de derde beurt was als 9de niet voldoende voor de finale.