Elf medailles op succesvol PK Veldlopen

Op zondag trokken we met de club naar Beernem, waar het PK Veldopen georganiseerd werd. In totaal kwamen er maar liefst 55 Houtlandatleten aan de start, een superopkomst dus. HAC mocht naar huis met 3 gouden, 4 zilveren en 4 bronzen medailles. Het eerste startschot werd gegeven voor het kampioenschap van de G-atleten.

Ons G-team Achilles was zoals altijd weer talrijk aanwezig en bezette ook de hoogste schavotjes. Na een indrukwekkende race mag Benjamin Leniere zich voor een jaar West-Vlaams kampioen noemen. Clubgenoten Thomas Jacobs en Ruben Schreurs vervolledigden het podium. Ook Jonathan Cuypers, Koen Leveque, David Bultiauw, Michael Lansoen, Matin Jibran, Rob Derycke, Matthias Gevaert, Michiel Hindryckx, Kiany De Brauwer en Lorenzo Stas namen deel aan dit kampioenschap.

Bij de dames won Amy De Brauwer de wedstrijd, voor Caroline Ghyselbrecht en Kaat Reuse. Opnieuw een volledig Houtlandpodium dus!

Na de G-atleten was het de beurt aan de jeugd. Bij de benjamins meisjes (2010) stonden Anna Depoortere en Amber Desplentere aan de start. Anna liet zich in de start een beetje wegdrummen, maar schoof op naar een mooie 10e plaats, Amber werd 25e. Bij de benjamins meisjes (2009) was het de beurt aan Maluenn Cauwels en Bélem Van de Walle. Bélem maakte kennis met de plaatselijke beek, maar liep toch nog naar de 12e plaats. Maluenn deed iets beter en werd 11e.

Na de meisjes was het dan aan de jongens. Baue Van Eenoo (25e) en Senne Hoste (31e) verdedigden onze kleuren bij de benjamins jongens geboren in 2010. Bij de jongens geboren in 2009 zagen we Robin Van de Walle, Tjorven De Vuyst, Tiemen Swimberghe in actie. Robin werd 12e, maar was hiermee zichtbaar een beetje teleurgesteld. Volgende wedstrijd denken aan die revanchegevoelens en dan zit er zeker nog iets moois in! Tjorven en Tiemen werden 33e en 41e.

Bij de pupillen meisjes (2008) kende Jietse Mortelé een knalstart. Ze dook het veld in aan de kop van de groep, maar de lengte van het parcours viel toch wat tegen. Een 12e plaats was haar deel. Zita Luyckx deelde iets beter in en raapte meter per meter heel wat meisjes op. Zo haalde Zita een erg mooie 10e plaats. Iets verderop zagen we Emma Brouckaert (13e), Elena Walraet (15e) en Juliette Depoortere (20e). Met Pauline Inghelbrecht (15e), Manon Beernaert (16e) en Axelle Blomme (24e) waren we ook bij de pupillen meisjes (2007) goed vertegenwoordigd.

Topmoment bij de pupillen jongens (2007) waar Elouan Cauwels de zilveren medaille haalde! Topfavoriet Willem Renders van HCO liep meteen weg van de groep. Elouan vocht een verbeten duel uit met Floris Samain van AZW. Nadat hij in andere crossen al enkele keren geklopt werd in de spurt door hem, wist Elouan dat hij onderweg constant druk moest zetten. Dat deed hij voortreffelijk, en zo liep hij meter per meter weg naar het zilver. Ook Haily Maigua (29e) en Ortwin Bocquez gaven het beste van zichzelf (34e).

Ook bij de miniemen meisjes zagen we een mooie opkomst. Emme Declerck (16e), Norah De Bruycker (19e), Sara Naeyaert (21e) en Zite Fraeyman (25e) zetten hun beste beentje voor bij de miniemen geboren in 2006. Sam Leyseele kwam in actie bij de miniemen die een jaartje ouder zijn. Eventjes leek ze op weg naar de zesde plaats, maar de opkomende koude wind zorgde ervoor dat ze een beetje stilviel. Uiteindelijk werd Sam 12e.

Voor de laatste cross bij de jeugd kregen we nog twee miniemen jongens (2005) te zien. Balder Van Eenoo, die de laatste tijd een beetje sukkelt met pijn tijdens het lopen, had hier deze keer duidelijk geen last van. Na een heel knap ingedeelde cross werd hij uiteindelijk 4e. Met een beetje meer zelfvertrouwen, en meer voor zich kijken in plaats van achteruit, zit er in de toekomst misschien nog iets meer in voor Balder. Ook Kobe Deroo kwam in de eerste helft van de groep binnen en werd 15e.

Bij de cadetten meisjes kwam Judit Neirynck in actie. Zij werd 10e. Bij de mannen hadden we met Mathieu Sanders en Tristan Gevaert twee ijzers in het vuur, zij moesten over een afstand van 2600m onze clubkleuren verdedigen. Beiden deden het voortreffelijk met een mooie 7e plaats voor Mathieu die op het einde trouwens nog een spannend duel uitvocht voor een 6e stek. Tristan werd zeer mooi 11e.

Bij de Scholieren jongens (2001) hadden we met Jasper Missine een podiumkandidaat. Jasper deed wat van hem verwacht werd en kwam mooi als 3e op het podium.

Onze dames zorgden vandaag voor de spannendste koers met al vlug een kopgroep van 6 vrouwen met daarin onze speerpunten Annelies Deketelaere, Elien Danneels en Elke Dedeyne. Voor Elke, die met een licht kwetsuur sukkelde, ging het al vlug een tikkeltje te snel maar ze kon wel mooi haar 4e plaats bij de senioren veiligstellen. Vooraan ging de strijd om het podium verder, Annelies legde er algauw de pees op waardoor topfavoriete Evy Pieters de rol moest lossen. Met een zeer straffe slotronde nam ze de overwinning bij de senioren mee naar huis. Elien bleef vechten voor haar 2e plek en haalde die ook zeer knap binnen. Jonie Vanhoutte, die voor de gelegenheid als triatlete een uitstapje maakte naar het veldlopen kwam na een ochtendlijk fietstochtje van 50km als zesde binnen. 1, 2, 4 en 6 dus voor onze seniores dames!!

De senioren heren kwamen met wat zorgen aan de start. Topfavoriet Ward D’hoore werd deze week geveld door ziekte en kwam dus wat verzwakt aan de start, alle hoop werd daardoor op Simon Mestdagh gelegd. Al vlug werd er een kopgroep van 4 mannen gevormd met alle favorieten o.a. Simon en Ward. Ward kreeg het na een 2-tal ronden wat moeilijker en moest de rol lossen. Simon klampte wel nog aan bij winnaar Alexander Rodriguez maar hij kreeg steken in de zijde en moest op zijn beurt ook Alexander laten gaan. De plaatsjes waren verdeeld waarmee Simon dus toch nog knap 2e werd en Ward op karakter toch nog een 4e stek uit de wacht kon slepen. Toch weer een podiumplaats voor HAC.

Bij de masters zag onze winnaar van Ieper Serge De Blauwe geen parcours op zijn maat. Toch ging hij er alles aan doen om zijn overwinning van Ieper te bevestigen. Na een voortreffelijke start mocht hij als enige, en dit in de enige modderstrook, 2 x de grond kussen. Die val zorgde ervoor dat Serge de voeling met kopgroep verloor. Toch bleef hij vechten om toch nog als 3e M45 op het podium te komen. Proficiat Serge!!

 

 

Bijlagen: