Goud voor Thibault Boone op PK Meerkamp Jeugd

Afgelopen weekend stond er naast onze eigen Memorial Niels Van Doorne ook het PK Meerkamp voor pupillen en miniemen op het programma. 12 HAC-atleten zakten af naar Tielt om zich van hun meest veelzijdige kant te laten zien.

Voor miniem Thibault Boone was dit kampioenschap al een tijdje een belangrijk doel, en hij vulde zijn eigen verwachtingen dan ook helemaal in. Met 1m45 in het hoogspringen opende Thibault wat onder zijn kunnen, en ook met 10"40 op de 80m bleef hij een eindje van zijn persoonlijk record. Thibault bleef echter kalm en wierp de discus naar een prima 24m34, waarna hij helemaal ontplofte in het verspringen. Met 5m46 verbeterde hij opnieuw zijn eigen clubrecord, een schitterende afstand. Geen enkele miniem kwam dit jaar nog maar in de buurt van Thibault zijn prestatie. Met 3'09"23 op de 1000m verzekerde Thibault zich uiteindelijk van het PK-goud met een totaal van 3472 punten, een puntenaantal dat eveneens goed is voor een nieuw clubrecord.

Verder gaven ook miniemen Robbe Theetaert en Jayden Logghe, pupillen jongens Mats Sabbe, Naud Seys, Wout Devloo, Emiel Page en Lucas Vansevenant en pupillen meisjes Femke Walgraef, Marie Sypré, Fien Hoste en Ella Thoon het beste van zichzelf. Chapeau aan alle deelnemers!