Laatste BK levert 3 keer goud op!

Met het Belgisch kampioenschap hamerslingeren werd vandaag het laatste pistekampioenschap van dit zomerseizoen betwist.

Normaal zou dit op 16 september in Torhout zijn doorgegaan maar wegens het grote risico om, vooral voor linkshandige slingeraars, mogelijks op de Noordlaan te werpen met de hamer, werd in mei duidelijk gemaakt aan de Val dat dit kampioenschap niet in Torhout kon doorgaan. Op de atletiekbond was dit blijkbaar het laatste van hun zorgen waardoor ze niet echt op zoek gingen naar een andere organisator. Ze besloten dan maar om het B.K. samen te laten vallen met het Vlaams kampioenschap in Merksem. Eerder deze week werden ze op de bond wakker en zagen ze dat er door de samenvoeging (te) veel atleten in eenzelfde wedstrijd zaten. Dus werd er op maandag besloten om in de finale maar 1 extra worp toe te kennen i.p.v. de reguliere 3. Niemand akkoord natuurlijk maar hun wil is wet en werden de wedstrijden op het B.K. voor 33% gereduceerd. Niemand van het uitvoerend comité van de VAL die er vanzelfsprekend zijn kop liet zien!

Maar onze 5 aanwezig atleten lieten het toch niet aan hun hart komen en presteerden er op hoog niveau. Tijdens de eerste wedstrijd om 9u in de morgen werd Tore Dekoninck er Belgisch kampioen met een worp van 52m79. Hij pakte er eveneens de Vlaamse titel mee. In dezelfde wedstrijd benaderde Timo Bruynooghe er zijn PR tot op enkele centimeter. Hij liet 23m11 optekenen, goed voor een 6de plaats op het BK en ij zo na, als vierde, een bronzen Vlaamse medaille.

Scholier Victor De Buck wierp al bij zijn eerste poging een nieuw persoonlijk record. Zijn 40m95 kon hij bij de volgende beurten niet meer verbeteren en eindigde als 9de op Belgisch niveau en op een 6de plaats op het VAL kampioenschap.  Bij de meisjes scholieren bevestigde Manon Beernaert nogmaals haar status van best Belgische door met 61m20 souverein de Belgische en Vlaamse titel te veroveren. 

Bij de juniores dames had Lotte Declerck net daarvoor ook al de Belgische titel binnen gehaald. Met 40m59 was Lotte weiliswaar nipt de beste van het deelnemersveld.

Met 3 gouden medailles en enkele persoonlijke records werd ook dit kampioenschap succesvol afgerond door onze Houtlandatleten.