Maité Beernaert haalt brons op BK

De tweede dag van de Belgische kampioenschappen "alle categorieën" leverde Houtland naast enkele mooie ereplaatsen één medaille op. 

Eerstjaars scholiere Maité Beernaert opende haar verspringwedstrijd met een persoonlijk record (5m61) en verbeterde zich bij haar 5de beurt zelfs tot 5m75. Daarmee deed ze ineens 25cm beter dan voorheen en veroverde zo een onverhoopte bronzen medaille.

Ilke Lagrou was dan al klaar met haar wedstrijd hamerslingeren. Even was ook Ilke in de running voor brons maar zij werd uiteindelijk 4de met een beste worp van 51m11. In dezelfde wedstrijd werd Wege Vanbaelenberghe 6de met 45m97, een prestatie die ze al bij de eerste beurt liet optekenen. 

Ook Ward D'hoore eindigde in 14'37"91 als vierde op de 5000m en ook hij had lang uitzicht op het podium. Pas in de laatste bocht kwam er afscheiding vooraan en moest hij 3 concurrenten voor hem dulden.

Tijdens de finale van de 100m vlak snelde Orphée Depuydt, na haar 12"13 in de reeksen gisteren en gehinderd door problemen aan de achillespees, naar een 5de plaats in 12"06.