Mooie opkomst en medailleoogst op het PK indoor

Traditioneel staan kort na nieuwjaar de provinciale indoorkampioenschappen op het programma. Het uurrooster dat in het verleden altijd overladen was en uitliep werd deze keer gespaard van veel vertraging. Een van de redenen is wellicht de nieuwe indoorzaal in Heusden-Zolder waardoor er geen Limburgse clubs aanwezig waren, of toch niet op de korte sprint en kampnummers.

Een andere reden is wellicht ook de soms magere opkomst van (West-Vlaamse) atleten. Houtland kon daarvan echter zeker niet klagen want 42 atleten kwamen er onze kleuren verdedigen. De kampioenschappen zijn voor sommigen een eerste test in het indoorseizoen, anderen maken hiervan al een eerste doel. 

Ook de medailleoogst zag er aantrekkelijk uit. Niet minder dan 17 keer mocht er een clubgenoot het hoogste trapje van het podium bezetten. Daarnaast waren er ook nog 10 zilveren en 5 bronzen medailles te vieren.  Naast deze medailles sneuvelden er ook al een reeks persoonlijke records zodat iedereen wel met een goed gevoel huiswaarts keerde.

Via onderstaande link zijn alle resultaten nog eens na te kijken:

http://www.toastit-live.be/results/2016/jan/za09/schedule.html