Special Olympics 2016

Dit jaar verwelkomde de stad La Louvière van 4 tot en met 7 mei de 34ste editie van de Nationale spelen. Hiereraan namen 3400 atleten uit 300 sportverenigingen vanuit heel België deel.  Deze spelen omvat 19 sportdisciplines waar atleten met een verstandelijke beperking het beste van zichzelf kunnen geven.

De groep van HAC G-Team Achilles nam dit jaar deel met 11 atleten, waarvan 2 door omstandigheden niet deelnamen, maar wel onze ferventste supporters waren.

Records sneuvelden en de medailles werden binnengehaald.

Op vrijdag bracht Greet ons een bezoek wat erg geapprecieerd werd door de atleten, ouders, grootouders en coaches.

Ook dit jaar waren er ook weer de emo-momenten. Te zien hoe deze speciale atleten vanuit heel België het beste van zichzelf gaven.  De vriendschap, de knuffels, de bemoedigende woorden aan elkaar, de felicitaties. Kortom de samenhorigheid.

Het kippenvel moment gebeurde op vrijdag, toen Juan, atleet van een andere club en kamergenoot van David ( kon dit jaar niet deelnemen wegens ziekte) in L.A. zijn zilveren medaille die hij behaalde op de 100 m aan David schonk.

Achilles keerde zaterdag terug huiswaarts met 15 gouden, 5 zilveren, 3 bronzen, 1 derde plaats en 3 vierde plaatsen in de valiezen.

Aan alle atleten : Caroline, Charline, Kaat, Sarah, Nick, Ruben, Matthias, Koen, Benjamin, David (onze hevigste supporter) en Thomas (de helpende hand tijdens de opwarmingen) een DIKKE MERCI voor jullie inzet en moed.

De coaches, Christine, Brigitte en Anita zijn enorm fier op jullie.