Veldloop te Aalter gezien door Leontine en Andries Versyck

Na elke clubverplaatsingen is het de bedoeling dat er een atleet een kleine verslag schrijft over hoe zijn of haar dag was op de wedstrijd. Na het vrijmaken van alle modder is dit het verslag van Leontine en Andries Versyck. Dank aan beide voor de medewerking.

Zondag 10 november was er een veldloop in Sint-Maria-Aalter, de eerste clubverplaatsing van dit seizoen.

Toen we aankwamen, zagen we direct dat het parcour heel drassig was. Een echte veldloop…

Eerst legden we onze spullen in de tent van Houtland en daarna verkenden we het parcour. Wij (Leontine & Andries Versyck) moesten respectievelijk 2300 meter en 1900 meter lopen. Na onze verkenning warmden we ons samen met jeugdtrainer Stephane Staelens op. Dit deden we in gezelschap van nog enkele clubmaatjes. Tijdens de opwarming begon het plots hevig te regenen en er was ook een fikse hagelbui bij. Gelukkig konden we schuilen in de tent. Iets later klaarde het op, zo konden we onze opwarming verder zetten.

Na een 10-tal minuten werd het startschot gegeven voor Andries. Bij de start was hij niet zo goed vertrokken, maar hij heeft zich herpakt. Hij hield een goed tempo aan en kon zijn plaats behouden in de wedstrijd. Uiteindelijk eindigde Andries op een 17de plaats bij de miniemen heren.

Vlak daarna was het de beurt aan Leontine. Haar start was iets beter. Ze sloot aan bij de kopgroep van 3 personen. Het was dus een strijd voor het podium. Leontine eindigde op een mooie  2de plaats als eerstejaars cadet, 9 seconden na de eerste en maar liefst 16 seconden voor de 3de loopster.