Vijf provinciale hamertitels op eigen terrein

Met 192 deelnemende atleten verdeeld over niet minder dan 28 clubs mogen we gerust van een succesvolle organisatie spreken. Ook onze eigen atleten waren in grote getale aanwezig want er tekenden 57 van hen present.

Het hamerslingeren kreeg wat extra aandacht want op het werpterrein boven werd er gestreden voor de provinciale titels in het hamerslingeren. Met 9 medailles waaronder 5 gouden kunnen we ook hier van een succes spreken. Goud was er voor Ilke Lagrou (54m61) en Dylan Volckaert (44m83) bij de scholieren, Timothy Vanmassenhove (54m05) bij de seniors en Marleen Van Parijs (36m68) en Rik Demuynck (47m30) bij de masters. 

Daarnaast waren er ook nog medailles voor Wege Vanbaelenberghe (zilver: 49m73) en Delphine Seynaeve (brons: 44m11) bij de scholieren waardoor ze voor een volledig Houtland gekleurd podium zorgden. Ook Inez Dewulf haalde zilver met 26m17 voor Maité Beernaert (brons) met 21m40 bij de cadetten.

Onze hamerslingeraars worden veelal in een hoekje geduwd of mogen op een of ander bijterrein hun wedsrijd afwerken. Deze keer kregen ze toch wat meer aandacht dan anders want onze regionale tv kwam een kijkje nemen en maakte er een mooie reportage over. Je kan ze bekijken via onderstaande link:

http://www.focus-wtv.be/sport/pk-hamerslingeren-torhout