PK 2023: een recordeditie!

Zoals in enkele voorbeschouwingen al te lezen viel, telde Houtland het meeste ingeschreven atleten voor de provinciale kampioenschappen voor dit jaar. Zowel op zaterdag als op zondag deed er geen enkele club beter.

Ondanks enkele forfaits bleven we de meest aanwezige club tijdens het weekend, de medailleoogst was navenant. Niet minder dan 42 keer mocht een clubgenoot het hoogste trapje van het podium betreden, in veel gevallen geflankeerd door nog een Houtlandatleet. Enkele keren was het podim zelfs volledig Houtland gekleurd. Naast die 42 gouden medailles werd er immers ook nog 23 keer zilver en 16 keer brons behaald. Maar ook bij de atleten die geen podium behaalden, werden in veel gevallen knappe resultaten genoteerd waarbij menig persoonlijk record sneuvelde. Zij waren niet minder verdienstelijk dan zij die wel een medaille konden bemachtigen. 

Allemaal samen zetten ze Houtland eens te meer bovenaan de (West-Vlaamse) atletiekmiddens. Eens te meer blijkt dat de clubwerking van een zeer degelijk niveau is waardoor we zowel kwantitatief als kwalitatief het verschil kunnen maken, ook al zijn we in absoluut ledenaantal zeker niet de grootste club van de provincie. Doe zo verder!

Een selectie foto's van onze atleten in actie tijdens deze kampioenschappen is te vinden op onze Flickr-pagina (met dank aan Filip Godderis hiervoor):

https://flic.kr/s/aHBqjAB8Fg